Columbus (DK) (COLUM) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Columbus (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

COLUM  

Columbus är ett IT-bolag. Bolaget erbjuder konsultation och lösningar inom digital transformation, molnbaserade lösningar, analysprogram samt diverse IoT lösningar. Verksamhet innehas på global nivå, med kunder som huvudsakligen återfinns inom detalj-, livsmedels- samt tillverkningsindustrin. Bolaget grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Ballerup

Columbus (DK) tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Affärs- & IT-System. Bolaget har ett börsvärde på 1 231 MDKK, en omsättning på 1 959 MDKK och med ett resultat på 61 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Columbus (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Columbus (DK) (COLUM) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Columbus (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Mid Cap, och med tickern COLUM. Aktien har ett P/E-tal på 18.6 och P/S-tal på 0.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Columbus (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Columbus (DK) senaste utdelning är 6 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 63% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Columbus (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Columbus (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Columbus (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Columbus (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Columbus (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Columbus (DK)

Columbus (DK)

TickerCOLUM
ListaMid Cap
LandDanmark
SektorInformationsteknik
BranschAffärs- & IT-System
Börsvärde1 231 MDKK
Omsättning1 959 MDKK
Vinst61 MDKK
P/E18.6
P/S0.8
Utdelning6 DKK
Direktavkastning63%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Columbus (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Columbus (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter