Himalaya Shipping aktie | HSHP | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Himalaya Shipping

Himalaya Shipping aktie • HSHP

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnHimalaya Shipping
StatusNoterad
TickerHSHP
ListaOslo Expand
LandNorge
SektorIndustri
BranschSjöfart & Rederi
UtdelningJa
Första handelsdag21 Dec 2021
Nästa rapport16 Aug
Antal ägare Avanza494 st
Antal ägare Nordnet1,072 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Himalaya Shipping är ett företag som specialiserar sig inom transport- och logistiksektorn. De erbjuder idag tjänster för godstransporter och hanterar infrastruktur för industrihamnar, med en särskild inriktning på transporter av torra bulkvaror. Företaget är verksamt globalt och verksamheten leds genom dess olika dotterbolag.
Dölj beskrivning ▲

Himalaya Shippings aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Himalaya Shipping

Analysera Himalaya Shipping

Handla Himalaya Shipping

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Bolag i samma branch som Himalaya Shipping

Svitzer Group är ett danskt sjöfartsföretag. Deras huvudsakliga verksamhet innefattar bogserings- och assistanstjänster.

MPC Container Ships är ett investmentföretag som för närvarande äger och opererar ett betydande antal containerfartyg.

A.P. Møller - Mærsk är ett företag som arbetar inom transport- och logistiksektorn.

D/S Norden är ett företag som är verksamt inom sjöfartsindustrin.

2020 Bulkers är ett sjöfartsföretag som specialiserar sig på att frakta olika typer av råvaror, inklusive järnmalm, kol och spannmål.

Höegh Autoliners är en internationell aktör som specialiserar sig på transporttjänster inom Roll-on Roll-off (RoRo) sektorn.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Himalaya Shipping

Ska man investera i Himalaya Shipping aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Himalaya Shipping en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Himalaya Shipping.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Himalaya Shipping utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Himalaya Shipping utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Himalaya Shipping rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-16.

Det är altså 27 dagar kvar till nästa rapport i Himalaya Shipping.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Himalaya Shipping senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Himalaya Shipping: Himalaya Shipping Ltd 20-F 31 Dec 2023 - Himalaya Shipping Ltd. (HSHP) files 2023 Annual Report on Form 20-F

Liknande bolag som Himalaya Shipping

Många som är intresserade av Himalaya Shipping titar ofta på andra bolag i samma branch, Sjöfart & Rederi. Några av de mest populära bolagen är Svitzer Group från Danmark, MPC Container Ships från Norge och A.P. Moller Maersk från Danmark

Himalaya Shipping forum

Var kan jag diskutera Himalaya Shipping och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Himalaya Shipping: Himalaya Shipping forum.

När du har hittat ett aktieforum för Himalaya Shipping som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Himalaya Shipping via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Himalaya Shipping

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Himalaya Shipping

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Himalaya Shipping!

STÄNG X
Handla aktier i Himalaya Shipping
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Himalaya Shipping aktie att handla på börsen?

Ja, Himalaya Shipping är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Himalaya Shipping.

Vad har hänt med Himalaya Shipping aktien?

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Himalaya Shipping aktien - är den övervärderad?

Himalaya Shipping kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Himalaya Shipping aktien - är den undervärderad?

Himalaya Shipping kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Himalaya Shipping aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Himalaya Shipping. Hos dessa nätmäklare kan du även se Himalaya Shipping aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Himalaya Shipping?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Himalaya Shipping på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.