Raute (FI) (RAUTE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Raute (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

RAUTE  

Raute är ett teknikbolag. Idag innehas särskild specialisering inom skogsindustrin, där bolaget erbjuder maskiner och utrustning anpassade för produktionsprocessen, med störst fokus mot plywood och laminat. Utöver tillhandahåller bolaget reservdelar, underhåll och modernisering av utrustning. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets huvudkontor ligger i Nastola.

Raute (FI) tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 93 MEUR, en omsättning på 134 MEUR och med ett resultat på -1 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Raute (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Raute (FI) (RAUTE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Raute (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Small Cap, och med tickern RAUTE. Aktien har ett P/E-tal på -166.5 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Raute (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Raute (FI) senaste utdelning är 0.8 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Raute (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Raute (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Raute (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Raute (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Raute (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Raute (FI)

Raute (FI)

TickerRAUTE
ListaSmall Cap
LandFinland
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde93 MEUR
Omsättning134 MEUR
Vinst-1 MEUR
P/E-166.5
P/S0.7
Utdelning0.8 EUR
Direktavkastning3.7%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Raute (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Raute (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter