Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

3

3 aktier i kreditkortsföretag att ha ögonen på

Corona är något som har påverkat hela världen. Även när det kommer till hur vi betalar för varor och tjänster som vi köper. Allt fler köp sker på nätet - och då är det ett kreditkort eller ett betalkort som betalningen vanligtvis sker med. Även i butiker blir kontaktlösa betalningar allt vanligare. Det är hög ruljans på pengar och de kan därför föra vidare smitta, samt att när man ger dem till kassörskan så riskerar man att röra varandra, vilket även det kan medföra smitta.

I och med Covid-19 har användandet av kreditkort och betalkort ökat  jämfört med användningen av sedlar och mynt - vilket gör detta till en spännande tid att kolla på aktier som rör företagen som sysslar med kort.

Kreditkortsföretag är en växande bransch och allt fler människor kommer till insikten om kreditkortens fördelar. Tidigare var det ett vanligt missförstånd att det är dyrt att ha ett kreditkort, men så länge man betalar i tid så tillkommer det ingen ränta. Däremot finns det många fördelar med kreditkort som cashback och försäkringar.

Användare blir mer och mer medvetna om detta vilket ökar användandet av kreditkort, vilket i sin tur gynnar kreditkortsföretagen samt den som har investerat i ett företag som erbjuder kreditkort.

1. Aktier i Visa Inc

De flesta har ett Visa kort, även om MasterCard har tagit över mer och mer marknad. Visa har både kreditkort och betalkort men de arbetar även med andra finansrelaterade saker. Bland annat nätverksinfrastruktur och de delar även med sig av sina branschkunskaper till sina användare för att hjälpa sina finansiella aktörer.

Visa har många bra kort med fördelar både på hemmaplan och ute på resan. Visa har inte bara historiskt varit en god investeringsmöjlighet utan även ett bra alternativ att använda i det vardagliga livet. Alla Visas kreditkort finns att jämföras på kreditkortguiden för att se vilket kort som passar dig bäst.

Visas aktie har gått stadigt uppåt med några dippar som har återhämtat sig relativt snabbt. Tittar man tillbaka kan man säga att Visa har varit en god investering som gett bra utdelning på investerat kapital men som alltid finns det inga garantier för detta. Visa kan vara en bra aktie att hålla koll på för en långtidsinvestering.

2. American Express Co - Amex

American Express är kända för att vara ett lyxigare alternativ. De har blivit ikoniska med sitt svarta kort i metall. Den senaste tiden har aktien haft en hög volatilitet på börsen. Priset har som lägst varit 67,05 och som högst 138,04. Aktier med hög volatilitet är spännande för den som är redo att ta en stor risk i hopp om att få en hög avkastning. Att aktien för American Express svänger mycket ger chans att vara aktiv i köp och sälj, genom att köpa när aktien är låg och sälja när den är hög. Dock lättare sagt än gjort givetvis.

3. Investera i Mastercard Inc

Precis som Visa så har MasterCards aktie historiskt gått stadigt uppåt. Men i år har det varit ett skakigt år och aktien har haft en otrolig prisskillnad. Den var uppe i den högsta siffran någonsin för att sedan dyka ner till den lägsta på länge. Men kortköp blir allt vanligare, inte minst nu i dessa tider med social distansering.

Tittar man historiskt så brukar MasterCards aktie återhämta sig bra och lägga sig stadigare nivåer. Om man vågar sig på en chansning så kan det vara dags att börja titta på MasterCard aktier i dessa tider.

Aktierna ovan ska inte ses som några rekommendationer till köp från vår sida utan bara fungera som inspiration för att kunna få en exponering mot kort på börsen. Man är alltid skyldig att göra sin egen bedömning och köp av aktier innebär alltid en risk.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt