5 industrier som tagit fart under pandemin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

5 industrier som tagit fart under pandemin

Under pandemin är det många företag som har förlorat mycket pengar och varit tvungna att dra i nödbromsen för att överleva. Det har varit tufft för företag att behålla kunder och hitta nya, och vissa branscher har varit tvungna att anpassa sig för att inte gå i konkurs. Pandemin har också resulterat i att vissa branscher har exploderat och i stället gått med vinst på ett sätt de aldrig skulle ha räknat med annars.

1) Trädgårds-e-handel

Eftersom folk har mer tid att vara hemma och lägga tid på sina trädgårdar har trädgårdse-handeln blomstrat.  Tiden man har, spenderas hemma och då är det klart att man vill ha fint omkring sig och på sin tomt. Folk vill odla hemma och ätbara grönsaker står på beställningarna som till exempel potatis, lökar och olika fröer. Utöver själva grödorna efterfrågas växthus, jord och krukor och företagen får nästan svårt att hinna med att leverera.

2) Hemleverans av mat

Den marknaden som exploderat mest hos alla hem är hemleveransen av mat. Alla matvaruförsäljare som exempelvis Ica, Willys och Coop levererar numera mat hem. Andra företag har poppat upp på marknaden och tar stora marknadsandelar genom att erbjuda bra hemleveranstider och bra råvaror. Dessutom köper människor mer hämtmat än innan pandemin vilket har räddat restaurangerna under krisen.

3) E-nöjen

Genom att man inte längre kan ses och umgås ute har event online ökat markant. Artister och band håller i musikevent online för att kunna sprida sin musik i och med att alla konserter är inställda. Spelsidor som exempelvis Hajper har också blivit väldigt populära. Eftersom man har mer tid att kunna spela och betta har dessa spel exploderat. Zoom-tillställningar har också ökat vilket är något som skapar gemenskap för de deltagande. Dessutom hjälper det företag att nå ut till kunder och föreningar till sina medlemmar.

4) Internet-träningsklasser

Genom att träna och röra på sig ökar endorfinutsöndringen och man mår bättre. Ett fantastiskt sätt för gym att kunna nå ut till sina medlemmar eller för privata tränare att tjäna en extra slant nu under pandemin är genom Zoom där de har gett människor möjlighet att följa ett träningsprogram online från sina hem. Det är inte bara ett sätt för gymmen att nå ut till sina medlemmar utan ett fantastiskt sätt för dansföreningar att fortsätta kunna hålla sin verksamhet.

5) Utomhussporter

Utomhussporter har blivit ett sätt för människor att kunna träna på ett pandemisäkert sätt. Att kunna träna utomhus med vänner eller andra är ett sätt att umgås. Utöver fotboll och volleyboll har två andra sporter exploderat under pandemin. Det är padel och isbad. Padel finns i både utomhus och inomhusbanor. Det är en effektiv sport som är extremt rolig. Runt om i Sverige har folk även börjat isbada i frusna eller kalla sjöar under vintern vilket ska vara riktigt bra för kroppen. Att hålla på med utomhussport är förutom att man rör på sig och man mår bra av det en fantastisk möjlighet till miljöombyte när pandemin inte tillåter annat.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt