Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

5 industrier som tagit fart under pandemin

Under pandemin är det många företag som har förlorat mycket pengar och varit tvungna att dra i nödbromsen för att överleva. Det har varit tufft för företag att behålla kunder och hitta nya, och vissa branscher har varit tvungna att anpassa sig för att inte gå i konkurs. Pandemin har också resulterat i att vissa branscher har exploderat och i stället gått med vinst på ett sätt de aldrig skulle ha räknat med annars.

1) Trädgårds-e-handel

Eftersom folk har mer tid att vara hemma och lägga tid på sina trädgårdar har trädgårdse-handeln blomstrat.  Tiden man har, spenderas hemma och då är det klart att man vill ha fint omkring sig och på sin tomt. Folk vill odla hemma och ätbara grönsaker står på beställningarna som till exempel potatis, lökar och olika fröer. Utöver själva grödorna efterfrågas växthus, jord och krukor och företagen får nästan svårt att hinna med att leverera.

2) Hemleverans av mat

Den marknaden som exploderat mest hos alla hem är hemleveransen av mat. Alla matvaruförsäljare som exempelvis Ica, Willys och Coop levererar numera mat hem. Andra företag har poppat upp på marknaden och tar stora marknadsandelar genom att erbjuda bra hemleveranstider och bra råvaror. Dessutom köper människor mer hämtmat än innan pandemin vilket har räddat restaurangerna under krisen.

3) E-nöjen

Genom att man inte längre kan ses och umgås ute har event online ökat markant. Artister och band håller i musikevent online för att kunna sprida sin musik i och med att alla konserter är inställda. Spelsidor som exempelvis Hajper har också blivit väldigt populära. Eftersom man har mer tid att kunna spela och betta har dessa spel exploderat. Zoom-tillställningar har också ökat vilket är något som skapar gemenskap för de deltagande. Dessutom hjälper det företag att nå ut till kunder och föreningar till sina medlemmar.

4) Internet-träningsklasser

Genom att träna och röra på sig ökar endorfinutsöndringen och man mår bättre. Ett fantastiskt sätt för gym att kunna nå ut till sina medlemmar eller för privata tränare att tjäna en extra slant nu under pandemin är genom Zoom där de har gett människor möjlighet att följa ett träningsprogram online från sina hem. Det är inte bara ett sätt för gymmen att nå ut till sina medlemmar utan ett fantastiskt sätt för dansföreningar att fortsätta kunna hålla sin verksamhet.

5) Utomhussporter

Utomhussporter har blivit ett sätt för människor att kunna träna på ett pandemisäkert sätt. Att kunna träna utomhus med vänner eller andra är ett sätt att umgås. Utöver fotboll och volleyboll har två andra sporter exploderat under pandemin. Det är padel och isbad. Padel finns i både utomhus och inomhusbanor. Det är en effektiv sport som är extremt rolig. Runt om i Sverige har folk även börjat isbada i frusna eller kalla sjöar under vintern vilket ska vara riktigt bra för kroppen. Att hålla på med utomhussport är förutom att man rör på sig och man mår bra av det en fantastisk möjlighet till miljöombyte när pandemin inte tillåter annat.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.