Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

5 industrier som tagit fart under pandemin

Under pandemin är det många företag som har förlorat mycket pengar och varit tvungna att dra i nödbromsen för att överleva. Det har varit tufft för företag att behålla kunder och hitta nya, och vissa branscher har varit tvungna att anpassa sig för att inte gå i konkurs. Pandemin har också resulterat i att vissa branscher har exploderat och i stället gått med vinst på ett sätt de aldrig skulle ha räknat med annars.

1) Trädgårds-e-handel

Eftersom folk har mer tid att vara hemma och lägga tid på sina trädgårdar har trädgårdse-handeln blomstrat.  Tiden man har, spenderas hemma och då är det klart att man vill ha fint omkring sig och på sin tomt. Folk vill odla hemma och ätbara grönsaker står på beställningarna som till exempel potatis, lökar och olika fröer. Utöver själva grödorna efterfrågas växthus, jord och krukor och företagen får nästan svårt att hinna med att leverera.

2) Hemleverans av mat

Den marknaden som exploderat mest hos alla hem är hemleveransen av mat. Alla matvaruförsäljare som exempelvis Ica, Willys och Coop levererar numera mat hem. Andra företag har poppat upp på marknaden och tar stora marknadsandelar genom att erbjuda bra hemleveranstider och bra råvaror. Dessutom köper människor mer hämtmat än innan pandemin vilket har räddat restaurangerna under krisen.

3) E-nöjen

Genom att man inte längre kan ses och umgås ute har event online ökat markant. Artister och band håller i musikevent online för att kunna sprida sin musik i och med att alla konserter är inställda. Spelsidor som exempelvis Hajper har också blivit väldigt populära. Eftersom man har mer tid att kunna spela och betta har dessa spel exploderat. Zoom-tillställningar har också ökat vilket är något som skapar gemenskap för de deltagande. Dessutom hjälper det företag att nå ut till kunder och föreningar till sina medlemmar.

4) Internet-träningsklasser

Genom att träna och röra på sig ökar endorfinutsöndringen och man mår bättre. Ett fantastiskt sätt för gym att kunna nå ut till sina medlemmar eller för privata tränare att tjäna en extra slant nu under pandemin är genom Zoom där de har gett människor möjlighet att följa ett träningsprogram online från sina hem. Det är inte bara ett sätt för gymmen att nå ut till sina medlemmar utan ett fantastiskt sätt för dansföreningar att fortsätta kunna hålla sin verksamhet.

5) Utomhussporter

Utomhussporter har blivit ett sätt för människor att kunna träna på ett pandemisäkert sätt. Att kunna träna utomhus med vänner eller andra är ett sätt att umgås. Utöver fotboll och volleyboll har två andra sporter exploderat under pandemin. Det är padel och isbad. Padel finns i både utomhus och inomhusbanor. Det är en effektiv sport som är extremt rolig. Runt om i Sverige har folk även börjat isbada i frusna eller kalla sjöar under vintern vilket ska vara riktigt bra för kroppen. Att hålla på med utomhussport är förutom att man rör på sig och man mår bra av det en fantastisk möjlighet till miljöombyte när pandemin inte tillåter annat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.