Nyhet

5 industrier som tagit fart under pandemin

Under pandemin är det många företag som har förlorat mycket pengar och varit tvungna att dra i nödbromsen för att överleva. Det har varit tufft för företag att behålla kunder och hitta nya, och vissa branscher har varit tvungna att anpassa sig för att inte gå i konkurs. Pandemin har också resulterat i att vissa branscher har exploderat och i stället gått med vinst på ett sätt de aldrig skulle ha räknat med annars.

1) Trädgårds-e-handel

Eftersom folk har mer tid att vara hemma och lägga tid på sina trädgårdar har trädgårdse-handeln blomstrat.  Tiden man har, spenderas hemma och då är det klart att man vill ha fint omkring sig och på sin tomt. Folk vill odla hemma och ätbara grönsaker står på beställningarna som till exempel potatis, lökar och olika fröer. Utöver själva grödorna efterfrågas växthus, jord och krukor och företagen får nästan svårt att hinna med att leverera.

2) Hemleverans av mat

Den marknaden som exploderat mest hos alla hem är hemleveransen av mat. Alla matvaruförsäljare som exempelvis Ica, Willys och Coop levererar numera mat hem. Andra företag har poppat upp på marknaden och tar stora marknadsandelar genom att erbjuda bra hemleveranstider och bra råvaror. Dessutom köper människor mer hämtmat än innan pandemin vilket har räddat restaurangerna under krisen.

3) E-nöjen

Genom att man inte längre kan ses och umgås ute har event online ökat markant. Artister och band håller i musikevent online för att kunna sprida sin musik i och med att alla konserter är inställda. Spelsidor som exempelvis Hajper har också blivit väldigt populära. Eftersom man har mer tid att kunna spela och betta har dessa spel exploderat. Zoom-tillställningar har också ökat vilket är något som skapar gemenskap för de deltagande. Dessutom hjälper det företag att nå ut till kunder och föreningar till sina medlemmar.

4) Internet-träningsklasser

Genom att träna och röra på sig ökar endorfinutsöndringen och man mår bättre. Ett fantastiskt sätt för gym att kunna nå ut till sina medlemmar eller för privata tränare att tjäna en extra slant nu under pandemin är genom Zoom där de har gett människor möjlighet att följa ett träningsprogram online från sina hem. Det är inte bara ett sätt för gymmen att nå ut till sina medlemmar utan ett fantastiskt sätt för dansföreningar att fortsätta kunna hålla sin verksamhet.

5) Utomhussporter

Utomhussporter har blivit ett sätt för människor att kunna träna på ett pandemisäkert sätt. Att kunna träna utomhus med vänner eller andra är ett sätt att umgås. Utöver fotboll och volleyboll har två andra sporter exploderat under pandemin. Det är padel och isbad. Padel finns i både utomhus och inomhusbanor. Det är en effektiv sport som är extremt rolig. Runt om i Sverige har folk även börjat isbada i frusna eller kalla sjöar under vintern vilket ska vara riktigt bra för kroppen. Att hålla på med utomhussport är förutom att man rör på sig och man mår bra av det en fantastisk möjlighet till miljöombyte när pandemin inte tillåter annat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt