6 saker som är trygga sysslor under pandemin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

6 saker som är trygga sysslor under pandemin

Under Covid-19 pandemin har människan ställts inför utmaningar som nästan aldrig varit aktuella för den moderna människan. Allt arbete och umgänge har förflyttats till hemmet och man får inte umgås med andra än de i sin allra närmaste krets. Hobbys såsom träning, bio eller resande satts på paus. Det är därför viktigt att hitta på pandemihobbys för att stimulera kropp och knopp.

1) Träna utomhus

Är Zoom-träningen som det lokala gymmet erbjuder inte något som underhåller är utomhusträningen något att testa. Under vinterns månader är det bara att dra på sig några lager extra och kanske pröva längdskidor och vinterlöpning? Under årets resterande månader finns det en mängd olika träningsformer! Är löpning inget som lockar finns det utegym placerade här och där som är värda att pröva. Fotboll och volleyboll är sporter som går att utföra med goda avstånd och är därför pandemivänliga tillsammans med sina vänner. Det motverkar även mental ohälsa vilket är extra viktigt under pandemin där ensamheten ökat.

2) Musik

Om sport inte faller sig i smaken är ett hett tips att lära sig spela ett instrument, som gitarr eller varför inte beställa hem ett DJ-kit? Att lära sig spela ett instrument eller kunna mixa en bra låt är ett partytrick man kommer kunna briljera med länge efter pandemins slut. Dessutom är det roligt att kunna ta med sig en gitarr när man får resa igen, och livemusik är alltid en stämningshöjare.

3) Bli filmexpert

För den som älskar att ligga hemma och mysa är ett tips att plöja igenom klassiker och lära sig om bra film. Om man är riktigt ambitiös kan det vara ett mål att hinna plöja igenom hela IMDB:s topplista. Det är i alla fall obligatoriskt att ha sett några av toppfilmerna såsom Nyckeln till frihet, Gudfadern eller Schindlers list.

4) Läsa böcker

Om man ändå är inne på filmspåret bör man också läsa bokklassikerna. En bok kan ge så otroligt mycket mer än en film och kan ge ett helt nytt perspektiv på livet. Om man inte är ute efter att lära sig något nytt är det fantastiskt att ge sig in i en spännande historia och glömma att vi lever under en pandemi för en minut.

5) Spela

Under pandemin är det viktigt att få social kontakt med de man bor med. Även att spela själv kan vara underhållande som till exempel att spela olika spel på datorn. Det kan vara att lära sig spela på odds, online spel som poker eller kanske casino. Kolla här för olika tips till roliga spel.

6) Friluftsliv

Genom att vara ute i friska luften förebygger man sjukdomar och bibehåller en god hälsa. På fjällen kan det vara flera mils avstånd från varandra och det är så pandemivänligt det kan vara. Att vara ute i naturen ger en glädje och bara att få andas den friska luften kommer rensa både själen och lungorna. Att försöka ta sig ut i naturen för att fjällvandra eller för att plocka svamp och bär är ett måste denna sommar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt