6 saker som är trygga sysslor under pandemin - Börskollen

Nyhet

6 saker som är trygga sysslor under pandemin

Under Covid-19 pandemin har människan ställts inför utmaningar som nästan aldrig varit aktuella för den moderna människan. Allt arbete och umgänge har förflyttats till hemmet och man får inte umgås med andra än de i sin allra närmaste krets. Hobbys såsom träning, bio eller resande satts på paus. Det är därför viktigt att hitta på pandemihobbys för att stimulera kropp och knopp.

1) Träna utomhus

Är Zoom-träningen som det lokala gymmet erbjuder inte något som underhåller är utomhusträningen något att testa. Under vinterns månader är det bara att dra på sig några lager extra och kanske pröva längdskidor och vinterlöpning? Under årets resterande månader finns det en mängd olika träningsformer! Är löpning inget som lockar finns det utegym placerade här och där som är värda att pröva. Fotboll och volleyboll är sporter som går att utföra med goda avstånd och är därför pandemivänliga tillsammans med sina vänner. Det motverkar även mental ohälsa vilket är extra viktigt under pandemin där ensamheten ökat.

2) Musik

Om sport inte faller sig i smaken är ett hett tips att lära sig spela ett instrument, som gitarr eller varför inte beställa hem ett DJ-kit? Att lära sig spela ett instrument eller kunna mixa en bra låt är ett partytrick man kommer kunna briljera med länge efter pandemins slut. Dessutom är det roligt att kunna ta med sig en gitarr när man får resa igen, och livemusik är alltid en stämningshöjare.

3) Bli filmexpert

För den som älskar att ligga hemma och mysa är ett tips att plöja igenom klassiker och lära sig om bra film. Om man är riktigt ambitiös kan det vara ett mål att hinna plöja igenom hela IMDB:s topplista. Det är i alla fall obligatoriskt att ha sett några av toppfilmerna såsom Nyckeln till frihet, Gudfadern eller Schindlers list.

4) Läsa böcker

Om man ändå är inne på filmspåret bör man också läsa bokklassikerna. En bok kan ge så otroligt mycket mer än en film och kan ge ett helt nytt perspektiv på livet. Om man inte är ute efter att lära sig något nytt är det fantastiskt att ge sig in i en spännande historia och glömma att vi lever under en pandemi för en minut.

5) Spela

Under pandemin är det viktigt att få social kontakt med de man bor med. Även att spela själv kan vara underhållande som till exempel att spela olika spel på datorn. Det kan vara att lära sig spela på odds, online spel som poker eller kanske casino. Kolla här för olika tips till roliga spel.

6) Friluftsliv

Genom att vara ute i friska luften förebygger man sjukdomar och bibehåller en god hälsa. På fjällen kan det vara flera mils avstånd från varandra och det är så pandemivänligt det kan vara. Att vara ute i naturen ger en glädje och bara att få andas den friska luften kommer rensa både själen och lungorna. Att försöka ta sig ut i naturen för att fjällvandra eller för att plocka svamp och bär är ett måste denna sommar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev