Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

6 saker som är trygga sysslor under pandemin

Under Covid-19 pandemin har människan ställts inför utmaningar som nästan aldrig varit aktuella för den moderna människan. Allt arbete och umgänge har förflyttats till hemmet och man får inte umgås med andra än de i sin allra närmaste krets. Hobbys såsom träning, bio eller resande satts på paus. Det är därför viktigt att hitta på pandemihobbys för att stimulera kropp och knopp.

1) Träna utomhus

Är Zoom-träningen som det lokala gymmet erbjuder inte något som underhåller är utomhusträningen något att testa. Under vinterns månader är det bara att dra på sig några lager extra och kanske pröva längdskidor och vinterlöpning? Under årets resterande månader finns det en mängd olika träningsformer! Är löpning inget som lockar finns det utegym placerade här och där som är värda att pröva. Fotboll och volleyboll är sporter som går att utföra med goda avstånd och är därför pandemivänliga tillsammans med sina vänner. Det motverkar även mental ohälsa vilket är extra viktigt under pandemin där ensamheten ökat.

2) Musik

Om sport inte faller sig i smaken är ett hett tips att lära sig spela ett instrument, som gitarr eller varför inte beställa hem ett DJ-kit? Att lära sig spela ett instrument eller kunna mixa en bra låt är ett partytrick man kommer kunna briljera med länge efter pandemins slut. Dessutom är det roligt att kunna ta med sig en gitarr när man får resa igen, och livemusik är alltid en stämningshöjare.

3) Bli filmexpert

För den som älskar att ligga hemma och mysa är ett tips att plöja igenom klassiker och lära sig om bra film. Om man är riktigt ambitiös kan det vara ett mål att hinna plöja igenom hela IMDB:s topplista. Det är i alla fall obligatoriskt att ha sett några av toppfilmerna såsom Nyckeln till frihet, Gudfadern eller Schindlers list.

4) Läsa böcker

Om man ändå är inne på filmspåret bör man också läsa bokklassikerna. En bok kan ge så otroligt mycket mer än en film och kan ge ett helt nytt perspektiv på livet. Om man inte är ute efter att lära sig något nytt är det fantastiskt att ge sig in i en spännande historia och glömma att vi lever under en pandemi för en minut.

5) Spela

Under pandemin är det viktigt att få social kontakt med de man bor med. Även att spela själv kan vara underhållande som till exempel att spela olika spel på datorn. Det kan vara att lära sig spela på odds, online spel som poker eller kanske casino. Kolla här för olika tips till roliga spel.

6) Friluftsliv

Genom att vara ute i friska luften förebygger man sjukdomar och bibehåller en god hälsa. På fjällen kan det vara flera mils avstånd från varandra och det är så pandemivänligt det kan vara. Att vara ute i naturen ger en glädje och bara att få andas den friska luften kommer rensa både själen och lungorna. Att försöka ta sig ut i naturen för att fjällvandra eller för att plocka svamp och bär är ett måste denna sommar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.