Video: Aktieportföljen Live – Se hela eventdagen 10 mars
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Video: Aktieportföljen Live – Se hela eventdagen 10 mars

Video:

Varmt välkommen till den andra upplagan av Nordens största digitala investerarträff, Aktieportföljen Live, den 10 mars! Under dagen kommer du digitalt få möjligheten att "träffa" hela 20 expansiva, aktuella och innovativa bolag.

Som lax på löken hör du även profilerna Christian Ander och Claes Hemberg diskuterar de senaste trenderna och frågeställningar kring bitcoin och kryptobranschen i stort!

Nedan tar du del av inspelningen från eventdagen den 10 mars.

I livesändningen har du möjlighet att ställa frågor direkt till bolagen under en frågestund efter respektive bolagspresentation. Det går även bra att skicka in frågor i förväg eller under bolagens presentation. Skicka dina frågor till [email protected].

Kort om investerarträffen

Aktieportföljen Live är ett samarbete mellan Facebookgrupperna Aktier - Småbolagsjakten och danska Aktieporteføljen. Tillsammans bildar de Nordens största digitala plattform och anslagstavla med över 146 000 medlemmar för dagligt utbyte av diskussioner och tips inom aktier och investeringar.

Se eventet på Facebook, YouTube eller hos Börskollen


Facebook Youtube

Program

09:50 – 09:55 – Introduktion

10:00 – 10:25 – ObsteCare / Carina Lindqvist (VD)

ObsteCare är ett life science-bolag som erbjuder innovativa lösningar med fokus på att förbättra förlossningssjukvården för mamman, barnet och förlossningskliniken. ObsteCares AFL®-metod mäter mjölksyrahalten i fostervatten, vilket ger förlossningspersonalen en nyckelinformation om kvinnan och hur hennes livmoder arbetar under förlossningen. Det ger möjlighet att individualisera värksvaga förlossningar med mål att förloppet i större utsträckning ska resultera i en vaginal, normal förlossning.

10:30 – 10:55 – CirChem / Christina Hillforth (VD), Magnus Gink (Affärsutvecklingsansvarig)

CirChem är ett svenskt miljöteknikbolag som gör det enkelt och lönsamt för industrin att minska sitt klimatavtryck. I CirChems anläggning återvinns lösningsmedel så det kan användas på nytt. Återanvänt lösningsmedel bidrar till ökad resurseffektivitet och minskade CO2-utsläpp. Dessutom är det ekonomiskt lönsamt. Med hjälp av cirkulär kemi gör CirChem både industrin och klimatet till vinnare. Målet är att inom fem år bli en ledande nordeuropeisk leverantör inom återvinning av lösningsmedel.

11:00 – 11:25 – TH1NG / Klas Westholm (CEO)

TH1NG är den smarta IoT- och internetleverantören som erbjuder både traditionell operatörsverksamhet och färdiga IoT-tjänster som utvecklas på den egna plattformen IoT Open. Vi kontrollerar hela leveranskedjan, från utveckling till försäljning och drift, vilket gör oss både säkra och flexibla. Hos oss samlas några av branschens mest erfarna och framgångsrika branschprofiler för att tillsammans skapa innovativa, unika kunderbjudanden och leverera tillväxt på en snabbt växande marknad.

11:30 – 11:55 – Duearity / Fredrik Westman (VD)

Duearity ska erbjuda patentsökta innovativa lösningar inom tinnitus. Bolaget vänder sig via en egen e-handelslösning till en marknad som består av 10-tals miljoner personer och den första produkten lanseras i januari 2022. Bolaget har sitt säte i Malmö och har som mål att noteras på en publik handelsplats under 2021.

12:00 – 12:25 – AegirBio / Martin Linde (VD)

AegirBio AB är ett joint-venture bolag mellan LifeAssays AB (publ) och Abreos Biosciences Inc i USA som är noterat på Nasdaq First North. AegirBio är ett diagnostikföretag som via sin unika patenterade teknologiplattform erbjuder tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel är det segment inom läkemedelsindustrin där användningen växer snabbast – en fjärdedel av alla läkemedel förväntas vara biologiska under 2020.

12:30 – 12:55 – Yaytrade / David Knape (VD)

Yaytrade bedriver försäljning och köp av premium second-hand kläder och accessoarer genom en digital marknadsplattform som kombinerar erbjudanden från privatpersoner, influencers och partnerföretags utgående lager. Bolagets marknadsplattform är en egenutvecklad högteknologisk e-handelsplattform där premiummode möter den cirkulära ekonomin i syfte att bidra till ett mer hållbart konsumentbeteende som driver miljösmart modekonsumtion.

13:00 – 13:25 – Learning to Sleep / Micael Gustafsson (VD)

Learning to Sleep är en digital sömnklinik som behandlar personer med sömnproblem. Verksamheten har varit kommersiell på svenska marknaden sedan 2016 med en tillväxt på 133 procent under 2020. Patienten behandlas via en mobil app och får stöd av en psykolog. Metoden är unik och resultaten bäst i världen - 94 procent av patienterna får bättre sömn. Sverige är fortfarande huvudmarknad men under 2022 kommer en SaaS lösning att lanseras internationellt.

13:30 – 13:55 – Plexian / Staffan Mattson (VD)

Plexian är ett FinTech bolag som grundades 2017 med ett fokus på kunden baserat på möjligheter skapade genom ”open banking”. Plexians affärsmodell bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos partners med stora medlemsdatabaser, t ex Fitness24Seven, till användare av det egenutvecklade betalkortet Edge VISA. Kortet erbjuds i både virtuell och fysisk form och möjliggör datainsamling baserad på äkta transaktionsdata. För att maximera aktiveringen av betalfunktionen har Plexian överenskommelser med merchants om att erbjuda specifika erbjudanden kopplat till Edge.

14:00 – 14:25 – Euroafrica Digital Ventures / Philip Ebbersten (CEO), Peter Persson (COO)

Euroafrica är ett tech-bolag inom digital media som arbetar med kundanpassade SaaS lösningar för effektivare och bättre resultat för sälj- och marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen i Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp-sälj sajt och ska stärka plattformen genom att nyttja synergier med våra övriga tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

14:30 – 14:55 – Gabather / Michael Robin-Witt (CEO)

Gabather utvecklar nästa generations läkemedel mot psykisk ohälsa. Bolagets selektiva GABAA-stimulerare har en unik verkningsmekanism som kan lägga grunden till nya och effektiva läkemedel mot flera stora psykiatriska diagnoser. Gabather genomför nu ett kliniskt utvecklingsprogram för sin längst framskridna läkemedelskandidat GT-002 för att förbättra behandlingen av depression.

15:00 – 15:25 – Paus

15:30 – 15:55 – Vassa röster inom krypto med Christian Ander och Claes Hemberg

Profilerna Christian Ander och Claes Hemberg diskuterar de senaste trenderna och frågeställningar kring bitcoin och kryptobranschen i stort; allt från det lilla till vad movers and shakers gör, detta med två olika bakgrunder och ögon på världen.

16:00 – 16:25 – Goobit / Pär Helgosson (VD)

Goobit Group AB driver BT.CX som är Sveriges största och äldsta växlingstjänst för digitala valutor såsom bitcoin och ether. Goobit är ett av de första reglerade bolagen i EU och har varit verksamt sedan 2012 med hundratusentals nöjda kunder idag.

16:30 – 16:55 – Safello / Frank Schuil (CEO & Co-founder)

Safello is an award-winning cryptocurrency brokerage that offers a secure and user-friendly platform to buy and sell cryptocurrencies online. The company's solutions enable individuals and businesses to trade cryptocurrencies in seamless transactions at industry-leading speeds. Headquartered in Stockholm, Safello is registered as a financial institution and has been regulated by the Swedish Financial Supervisory Authority since 2013.

17:00 – 17:25 – FRISQ / George Thaw (CEO)

FRISQ är ett svenskt healthtechföretag som vill vara drivande i digitaliseringen av vårdplaner. Företagets lösning FRISQ Care är en mjukvarulösning som låter vården och patienter dela information genom samma plattform. Bland kunder återfinns Region Stockholm, Västra Götalandsregionen, Capio och Ryggkirurgiskt Centrum. FRISQ är sedan 2016 listat på Nasdaq First North - Stockholm under kortnamnet ”FRISQ”.

17:30 – 17:55 – Svenska Aerogel / Tor Einar Norbakk (VD)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.

18:00 – 18:25 – Lady Luck / Mads Verner Jorgensen (VD)

Founded in early 2019 by experts with proven track record from blockbusters like HITMAN and decades of experience in creating some of the most played and loved games ever. LL Lucky games AB (publ) develop casino games with a strong focus on superb gameplay and sticky design. Our customers are global and regional Igaming operators and aggregators. Our software is certified by international institutions and will operate under BtB license from MGA in Malta. Offices in Sweden, Denmark and Latvia. LL Lucky Games AB (publ) will do an IPO in Q2 2021.

18:30 – 18:55 – dLaboratory / Erik Severin (CEO), Fredrik Akke (CTO), Henrik Winberg (COO)

dLab erbjuder ett antal analystjänster baserade på en patenterad algoritm som omvandlar elnätsdata till användbar information för både operativ och strategisk verksamhet. Tjänsterna gör det möjligt för elnätsbolag att minska strömavbrotten, effektivisera verksamheten och få överblick över elnätets hälsostatus.

19:00 – 19:25 – Phoenix BioPower, / Henrik Båge (VD)

Phoenix BioPower utvecklar två revolutionerande tekniker; Biokrafttekniken BTC, som kan producera dubbelt så mycket elektricitet från samma mängd bränsle jämfört traditionell teknik och gasturbintekniken, Top Cycle som har hög prestanda, är optimal för vätgasdrift och överlägsen för koldioxidinfångning. Med Bolagets nya teknikplattform förändras förutsättningarna för planerbar förnybar energi i allmänhet och kraftvärme i synnerhet.

19:30 – 19:55 – Hemcheck / Joen Averstad (CEO)

Hemcheck Sweden AB är ett publikt medicintekniskt aktiebolag baserat i Karlstad, Sverige. Hemchecks verksamhet bygger på en unik patenterad teknik för att snabbt vid patient kunna detektera hemolys i blodprover. Hemolys, trasiga röda blodkroppar, är den vanligaste orsaken globalt till att blodprov inte kan analyseras korrekt, vilket leder till stora konsekvenser för sjukvården och dess patienter, i form av bl.a. ökade kostnader och risk för försenade eller felaktiga diagnoser och behandlingar.

20:00 – 20:25 – Wicket Gaming / Eric de Basseo (VD)

Wicket Gaming AB är ett svenskt spelutvecklingsbolag med en uttalad vision om att bli en världsledande utvecklare av sportmanagerspel. Wicket Gamings speltitel “Cricket Manager” står snart redo att lanseras globalt. Spelet är positionerat i en ännu oexploaterad del av spelindustrin med ytterst få konkurrenter. Cricket är den näst största sporten i världen med över 2,5 miljarder fans globalt, särskilt i snabbväxande länder som Indien och Pakistan där mobil-och internetanvändare ökar lavinartat.

20:30 – 20:55 – Lipigon Pharmaceuticals / Dr. Stefan K Nilsson (VD)

Lipigon utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt.

Samarbetspartners

  • Börskollen - Ekonominyheter & Bolagsbevakning samlat på ett ställe.
  • Finwire TV - Rörlig investerarkommunikation för privata investerare.
  • Priority Group - Kombinerar specialistkompetens inom affärsstrategi, kommunikation och design.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt