Analys: Fintechaktie med 140 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Analys: Fintechaktie med 140 procent uppsida

Analys:

Med en färdigutvecklad produkt och väldiversifierade intäktskällor finns det en stor uppsida i Plexian-aktien. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys och gör bedömningen att aktien kan handlas upp med 140 procent fram till 2023.

Uppgångspotentialen är beräknad utifrån Plexians pågående nyemission om 38 miljoner kronor med möjlighet att utökas ytterligare två miljoner kronor.

Med exponering mot flera snabbt växande miljardmarknader och en välbalanserad affärsmodell skapas potential för hög tillväxt och starka marginaler, konstaterar Analyst Group.

I ett positivt scenario kan Plexians aktie handlas upp till 12 kronor, att jämföra med den gällande teckningskursen på 5 kronor per aktie – vilket motsvarar en uppgång på 140 procent.

Attraktiv teckningskurs

Plexian erbjuder en lojalitetsplattform med en integrerad betalningstjänst för medlemsorganisationer med stora medlemsbaser.

I nuläget har bolaget ett samarbete med Fitness24Seven och är i processen att rulla ut plattformen till gymkedjans 300 000 användare.

Analysen lyfter ett vidareutvecklat samarbete med Fitness24Seven, ytterligare partners och en större användarbas och försäljning som värdedrivare i aktien på en kortare sikt.

Med tanke på rådande Pre-money värdering om 33 MSEK i samband med noteringen på First North, bjuder detta in till en position som innebär en attraktiv risk reward,

heter det i analysen.

Diversifierade intäktsvertikaler

”Plexian har en färdigutvecklad plattform, ett första partneravtal på plats och är nu redo att skala upp”, lyder en av slutsatserna i analysen som pekar på flera viktiga faktorer som kan skapa långsiktiga värden för bolaget.

Möjligheten till diversifierade intäktskällor bedöms att skapa rätt förutsättningar för en skalbar försäljningsökning.

I synnerhet är utvecklingen av en utpräglad kreditfunktion, i form av en så kallad buy-now-pay-later-modell, en långsiktig värdedrivare.

Förutsatt att Plexian framgångsrikt ingår ytterligare samarbeten med medlemsorganisationer kan också kreditverksamheten ta fart, enligt analysen.

”Detta, tillsammans med kommissionen från säljare, möjliggör en skalbar försäljningsökning till mycket låga marknadskostnader”, skriver Analyst Group.

Erbjudandet i sammandrag

Erbjudandet omfattar 950 000 Units, bestående av nya aktier som Bolaget emitterar samt teckningsoptioner av serie TO2 som innehas av Bolaget.

  • Teckningsperiod: 16 mars 2021 – 30 mars 2021.
  • Teckningskurs: 40 SEK per Unit, motsvarande 5,0 SEK per aktie. En Unit består av åtta (8) nyemitterade aktier och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2. Courtage utgår ej.
  • Emissionsbelopp: Plexian tillförs 38 MSEK före avdrag för emissionskostnader vid full teckning i Erbjudandet. I det fall full övertilldelning sker kan Bolaget tillföras ytterligare 2 MSEK före avdrag för emissionskostnader.
  • Värdering: Cirka 33 MSEK före emissionen.
  • Teckningsåtaganden: Cirka 29 MSEK motsvarande cirka 77 procent av Erbjudandet.
  • Minsta teckningspost: 135 Units motsvarande 5400 SEK.
Teckna med BankID Anmälningssedel Prospekt

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Plexian

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt