Antalet låneförmedlare för företagslån växer så det knakar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Antalet låneförmedlare för företagslån växer så det knakar

Antalet

Företagslån, stora som små, är något de flesta företag måste ansöka om någon gång. Det kan vara alltifrån att finansiera ett nystartat företag till ett lån för att täcka nödutgifter.

Ett företagslån är ett lånat kapital som företag tar till för utgifter de inte själva kan täcka. Vissa företagare använder företagslån för att betala löner och andra utgifter tills företaget kommer igång, medan andra företag lägger lånade pengar på allt från kontorsmaterial till affärsprojekt. Företagslån är inget konstigt eller skämmigt, faktum är att till och med några av Sveriges största företag har startat sina verksamheter med hjälp av lånade pengar.

I och med att det aldrig varit enklare att starta och driva företag än idag, ökar såklart också antalet företagslån som beviljas, något som låneförmedlare ser som en utmärkt möjlighet. Den ökade efterfrågan av företagslån har följaktligen lett till att allt fler låneförmedlare etablerat sig, samt att allt fler redan existerande låneförmedlare inriktar sig på företagslån snarare än endast lån till privatpersoner. Utbudet är större än någonsin, vilket innebär att du som företagare har större chanser för att hitta ett lån som uppfyller dina samt ditt företags enskilda behov.

Hur fungerar låneförmedlare?

Låneförmedlare agerar som en mellanhand som matchar låntagare med långivare. Om du och ditt företag ska ansöka om ett företagslån kan en låneförmedlare hjälpa dig att hitta det bästa företagslånet för just dina behov och situation. En låneförmedlare arbetar för att hjälpa företag (och privatpersoner) att få de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden.

En del av låneförmedlarens jobb är att göra det “tuffa jobbet”, eftersom du endast behöver skicka iväg en ansökan till dem. När ansökan är inskickad genomförs det en kreditupplysning på ditt företag som sedan skickas ut till de långivare förmedlaren arbetar med. De långivare som godkänner ditt företags ansökan skickar därefter ut offerter som du kan välja mellan.

Kreditval är en sådan låneförmedlare som listar och jämför olika långivare som erbjuder företagslån på marknaden. Du kan jämföra och välja företagslån här via deras hemsida.

Företagare kan spara tid och pengar

Tidigare, innan låneförmedlare blev ett fenomen, vände sig företag till banker för att få företagslån. Men under de senaste åren har nätbaserade långivare blivit en bra finansieringskälla, tack vare de enkla ansökningsprocesserna och snabba utbetalningstiderna. Men eftersom det finns ett så brett utbud av långivare idag kan det bli problematiskt för företagare att hitta de mest konkurrenskraftiga priserna. Småföretagare, som utgör 96% av alla företag i Sverige, har generellt sett väldigt med begränsad tid och resurser, vilket gör att de många gånger inte vill belastas med flera låneansökningar. Då kan en låneförmedlare vara behjälplig.

Med en låneförmedlare förenklas som sagt hela lånprocessen drastiskt. Istället för att undersöka varje långivare och skicka iväg ett flertal ansökningar, granskar en låneförmedlare olika långivare för att kunna erbjuda företagare det bästa företagslånet på marknaden. Då kan företagare skicka iväg en ansökan, få en kreditupplysning gjord på sig och därefter invänta ett flertal offerter från olika aktörer. Sedan kan man i lugn och ro gå igenom de erbjudanden man fått för att välja det man tycker passar ens företag och dess ekonomi bäst.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt