Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Antalet

Antalet låneförmedlare för företagslån växer så det knakar

Företagslån, stora som små, är något de flesta företag måste ansöka om någon gång. Det kan vara alltifrån att finansiera ett nystartat företag till ett lån för att täcka nödutgifter.

Ett företagslån är ett lånat kapital som företag tar till för utgifter de inte själva kan täcka. Vissa företagare använder företagslån för att betala löner och andra utgifter tills företaget kommer igång, medan andra företag lägger lånade pengar på allt från kontorsmaterial till affärsprojekt. Företagslån är inget konstigt eller skämmigt, faktum är att till och med några av Sveriges största företag har startat sina verksamheter med hjälp av lånade pengar.

I och med att det aldrig varit enklare att starta och driva företag än idag, ökar såklart också antalet företagslån som beviljas, något som låneförmedlare ser som en utmärkt möjlighet. Den ökade efterfrågan av företagslån har följaktligen lett till att allt fler låneförmedlare etablerat sig, samt att allt fler redan existerande låneförmedlare inriktar sig på företagslån snarare än endast lån till privatpersoner. Utbudet är större än någonsin, vilket innebär att du som företagare har större chanser för att hitta ett lån som uppfyller dina samt ditt företags enskilda behov.

Hur fungerar låneförmedlare?

Låneförmedlare agerar som en mellanhand som matchar låntagare med långivare. Om du och ditt företag ska ansöka om ett företagslån kan en låneförmedlare hjälpa dig att hitta det bästa företagslånet för just dina behov och situation. En låneförmedlare arbetar för att hjälpa företag (och privatpersoner) att få de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden.

En del av låneförmedlarens jobb är att göra det “tuffa jobbet”, eftersom du endast behöver skicka iväg en ansökan till dem. När ansökan är inskickad genomförs det en kreditupplysning på ditt företag som sedan skickas ut till de långivare förmedlaren arbetar med. De långivare som godkänner ditt företags ansökan skickar därefter ut offerter som du kan välja mellan.

Kreditval är en sådan låneförmedlare som listar och jämför olika långivare som erbjuder företagslån på marknaden. Du kan jämföra och välja företagslån här via deras hemsida.

Företagare kan spara tid och pengar

Tidigare, innan låneförmedlare blev ett fenomen, vände sig företag till banker för att få företagslån. Men under de senaste åren har nätbaserade långivare blivit en bra finansieringskälla, tack vare de enkla ansökningsprocesserna och snabba utbetalningstiderna. Men eftersom det finns ett så brett utbud av långivare idag kan det bli problematiskt för företagare att hitta de mest konkurrenskraftiga priserna. Småföretagare, som utgör 96% av alla företag i Sverige, har generellt sett väldigt med begränsad tid och resurser, vilket gör att de många gånger inte vill belastas med flera låneansökningar. Då kan en låneförmedlare vara behjälplig.

Med en låneförmedlare förenklas som sagt hela lånprocessen drastiskt. Istället för att undersöka varje långivare och skicka iväg ett flertal ansökningar, granskar en låneförmedlare olika långivare för att kunna erbjuda företagare det bästa företagslånet på marknaden. Då kan företagare skicka iväg en ansökan, få en kreditupplysning gjord på sig och därefter invänta ett flertal offerter från olika aktörer. Sedan kan man i lugn och ro gå igenom de erbjudanden man fått för att välja det man tycker passar ens företag och dess ekonomi bäst.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt