Zeptagram låter dig tjäna pengar på dina favoritartister – med hjälp av blockchain-teknik
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Zeptagram låter dig tjäna pengar på dina favoritartister – med hjälp av blockchain-teknik

Zeptagram

Baserad på blockkedjetekniken har Zeptagram utvecklat en egen plattform som har potential att revolutionera musikbranschen – och även flera andra branscher på sikt. Zeptagram ligger helt rätt i tiden med flera starka trender i ryggen – något som bådar gott inför bolagets stundande marknadslansering. Bolaget genomför just nu en kapitalanskaffning där du har möjlighet att bli delägare.

Zeptagram är en av de tekniskt innovativa ledarna i en bransch som håller på att slå igenom.

Zeptagram, som under de senaste åren har arbetat med utvecklingen av plattformen, tar nu in kapital inför sin marknadslansering. Plattformen är uppbyggd på den heta blockkedjetekniken som har möjliggjort kryptovalutor men även nya investeringsprodukter som NFTs (non-fungible tokens) – en teknik som registrerar och verifierar ägandet.

“Vi har skapat en plattform där vi kan skapa och lista tokens som kan göras tillgängliga för investeringar och handel till allmänheten. Zeptagram gör det möjligt för allmänheten att investera i musik och få avkastning via royalties,” berättar Christina Löwenström, VD och medgrundare av Zeptagram.

Starkt växande investeringstrend

I USA håller NFTs på att explodera som investeringsobjekt när fans exempelvis investerar i sina favoritartisters konstverk. Artisten Grimes sålde nyligen sina digitala målningar för tiotals miljoner kronor. Det finns flera exempel där artister nyligen har sålt rättigheter till sina verk för liknande belopp som Beeple, Ozuna och 3LAU. Zeptagram ser med andra ord ut att ha vind i seglen inför sin stundande marknadslansering.

“I år har intresset bland fans att köpa artisternas verk exploderat i USA. Flera artister har gjort uppmärksammade försäljningar av sina verk. Det kommer att leda till att fler artister ser möjligheterna och vill få bättre betalt för sina rättigheter.”

Zeptagram har i nuläget ett antal musikrättigheter listade på plattformen, men är i full fart med att utöka och bredda utbudet.

“Det finns redan pågående crowdfunding av musikrättigheter på plattformen och fler artister är på ingång. När kapitalanskaffningen är klar kan vi fokusera helt och hållet på marknadslanseringen och då börja växlar upp tempot. När artister upptäcker de möjligheterna som den nya tekniken erbjuder kommer intresset från deras sida att öka snabbt,” berättar Christina.

“Vi kan även köpa in rättigheter själva som vi tror kan efterfrågas av användare/investerare och lista/sälja ut dem på plattformen för att bredda utbudet,” tillägger hon.

Investera i musik – känslomässigt och för att söka avkastning

Så varför ska man då investera i musik? Christina lyfter fram den känslomässiga aspekten – fans vill komma nära och identifiera sig med sina idoler och favoritartister.

Varför inte investera i deras låtar istället för eller som komplement till t.ex. t-shirts och andra souvenirer. Man delar deras framgångar och gör en ekonomiskt bättre affär.

Det finns också andra goda skäl att vilja investera i musik – dels för potentiell avkastning men också för att kunna diversifiera sina investeringar i flera olika tillgångsslag.

“Musik ger avkastning då den är kopplad till royalties som betalas varje gång låten t ex. spelas på radio, streamas på Spotify eller Youtube. Enligt siffror från branschen ger musik en ganska hög avkastning, uppemot 10 procent per år. Satsar man på ny musik som sedan slår igenom kan det bli en riktig vinstlott,” säger Christina.

Vill demokratisera handeln med musikrättigheter

Då musik är något som engagerar väldigt många människor världen över, räknar bolaget med stor uppmärksamhet nu när allmänheten får en möjlighet att investera i musik.

“Zeptagrams produkt grundar sig i verkligt behov. Vi gör investeringar i musik tillgängliga till allmänheten. Hittills har bara kvalificerade investerare och förmögna personer fått investera i musik. Det finns oerhört många människor som musik betyder väldigt mycket för.“

Zeptagram har ambitiösa tillväxtplaner med en målsättning att attrahera flera miljoner användare under de kommande åren.

“Vi har en marknadsplan som bygger på ett nära samarbete med artisterna. Många artister har som bekant en stor skara följare i sociala medier. Vi kommer att tillsammans med dem satsa på marknadsföring. Det räcker att vi når en bråkdel av alla musikälskare för att uppfylla våra mål,” berättar Christina.

Notering av Zeptacoin – bonus för aktieägarna?

Bolaget har kommit igång med sin lansering i mindre skala och ska börja växla upp tempot efter avslutad emission. Kapitalet ska användas främst till marknadsinsatser, köp av musikrättigheter samt en notering av Zeptacoin – något som bör ge Zeptagram ytterligare kapitaltillskott för fortsatt tillväxt.

Zeptacoin ger oss en möjlighet att växa snabbare och vi är just nu i dialog med ett antal kryptovalutabörser. Vi planerar en notering av Zeptacoin till hösten då vi säljer ut en del av bolagets valutastock. För bolaget och aktieägarna kommer det att innebära ett kapitaltillskott utan utspädning – med andra ord en oerhört gynnsam affär för aktieägarna.”

Bolagets affärsmodell bygger på intäkter via success fees på 10%, courtage på själva handeln med musikrättigheterna samt service- och konsulttjänster till artister från Zeptagrams förlagsverksamhet. Handelsplattformen kan också på sikt komma att användas till mer än enbart musikrättigheter.

“Vi ser även möjligheter med vår teknik inom t ex. filmbranschen, patent, varumärken, gaming, etc. Vi har precis skrivit avtal med aktörer om en joint venture inom finansiering av start ups där vi blir en teknikleverantör.”

Bli delägare i Zeptagram

Just nu ges möjlighet att investera i Zeptagram via en publik emission. Nedan finner du dokumentation som mer utförligt beskriver bolaget och investeringsmöjligheten samt hur du går tillväga för att teckna aktier.

  • Teckningskurs: 4,00 SEK
  • Teckningsperiod: 11 februari – 22 mars
  • Övrigt: Löpande tilldelning
  • Börsnotering: Ambitionen är att lista bolagets aktier på lämplig marknadsplats inom 2 år.
Investeringsmemorandum Teckna aktier direkt online Läs mer på Zeptagrams emissionssida

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt