Få koll på oddsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Få koll på oddsen

Att betta på matcher och att försöka förutse ett resultat är ett spännande tillägg till själva matchen. Utbudet av spelsajter ökar hela tiden och eftersom man kan spela även på internationella sidor kan det dyka upp odds som presenteras på ett sätt som vi kanske inte är vana vid. Vi reder ut begreppen här!

Att förstå hur oddset fungerar ökar dina chanser att lyckas och att minska riskerna för onödiga misstag. Du ska också ta en stund till att jämföra odds mellan olika spelsajter. Det kan skilja mer än ma tror, sajterna resonerar olika om vilka avgifter de tar för att erbjuda spel.

Få mer att spela för

Börja med att titta på vilka bonusar som de olika spelsajterna erbjuder. Med de bästa oddsbonusarna kan du dryga ut ditt spelande och har därmed också större chans att vinna lite mer om din satsning går hem.

Se alltid till att ha koll på ditt spelande så att det fortsätter att vara en kul hobby och inte går över i att bli en ekonomisk och social belastning.

Odds världen över

Europeiska odds (decimalodds):

När du besöker en svensk spelsajt presenteras oddsen i decimaler. Om oddset är 1.5 och du satsar 100 kr och vinner, vinner du 100 kr och får en utbetalning på 150 kr.

Brittiska odds (traditionella):

De brittiska oddsen presenteras som bråktal. 5:1. 5/1 (uttalas som 5 till 1 eller 5 mot 1). I det här fallet vinner du 500kr om du har satsat 100 kr, och utbetalningen blir alltså 600 kr.

Amerikanska odds (Moneyline):

Kanske har du sett eller hört uttrycket moneyline odds, det är ett annat ord för det amerikanska sättet att presentera odds och också det sätt som skiljer mest från de andra.

Här har talet ett plus eller ett minus framför sig. Om ett odds har ett plus framför betyder det att det är så mycket du vinner på varje spelad 100 kr. Om det istället är ett minus framför betyder det att det är så mycket du måste spela för att kunna vinna 100 kr

+300 innebär att du kommer att vinna 300 kr på varje insatt 100 kr och alltså få en utbetalning på 400 kr om du vinner.

-300 innebär istället att du måste spela för 300 kr om du vill kunna vinna 100kr och få en utbetalning på 400 kr.

Asian Handicap:

Att spela med asiatiska odds, eller asian handicap, innebär att man sprider risken. Du kan exempelvis  vinna pengar på en match där du tippat seger för ett lag men som slutar oavgjort.

Den här oddsformen kräver lite förstudie, men det är oddsform som uppskattas av både nybörjare och erfarna tippare. Utdelningen blir lägre, men så även risken. Värt att prova om du inte redan gjort det.

Några avslutande tips

●   Först tipset är som vanligt att vara påläst. Sätt dig in i hur oddsen fungerar och även vad olika lag och spelare har för statistik. På så sätt kan du spela för att vinna - inte bara för att det är kul

●   Ha en långsiktig plan. Gräm dig inte för myckte när det inte går hem, har du en bra plan kommer framgångarna så småningom. Om du förlorar under en period - få inte panik och gör förhastade val som kan sätta dig i en sämre sits.

●   En del spelbolag erbjuder kombinationsspel - det här ska man vara lite försiktig med. Oftast har dessa spel dålig utdelning för dig som spelar och är mest till för att locka spelare till mer spel än de tänkt sig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt