Fem köpråd och fyra avvaktande råd från Börsveckan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fem köpråd och fyra avvaktande råd från Börsveckan

Fem

Enligt Börsveckan finns det en rad attraktiva investeringsmöjligheter för 2024. Fem företag får köpråd medan fyra andra företag ges avvaktande råd. Dessutom presenteras årets nya utdelningsportfölj.

  • Köpråden gäller Enento, Outokumpu, Awardit, Telenor och Coor.
  • Avvaktande råd ges till Webstep, Pricer, Strongpoint och Atria.
  • Årets nya utdelningsportfölj består av tolv företag, däribland Betsson, Björn Borg, Tele2 och Volvo.

Börsveckan ger köpråd för Enento, företaget bakom UC och Allabolag.se. Trots en svag tillväxt på grund av stigande räntor, anser tidningen att företagets affärsmodell är robust och att värderingen är attraktiv. Efter en betydande kursnedgång sedan senaste analysen anser Börsveckan att risk/potential-förhållandet är gynnsamt.

Uppgång och fall på börsen

På den andra sidan av spektrumet råder Börsveckan till avvaktande när det gäller Webstep. Trots en tillfredsställande tillväxttakt under de senaste åren, lämnar lönsamheten mycket att önska. Tidningen vill se en vändning innan de ger ett köpråd.

Fastighetsservicebolaget Coor har haft en svag tillväxt och sjunkande lönsamhet, men enligt Börsveckan kan besparingsåtgärder och prisjusteringar förbättra marginalerna i framtiden. Trots den pressade värderingen anser tidningen att aktien är värd att chansa på.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Årets utdelningsportfölj

Börsveckan presenterar också årets nya utdelningsportfölj som består av tolv företag, inklusive Betsson, Björn Borg, Bredband 2, Enento, Ework, Itab, Loomis, Mandatum, Nordea, Scandinavian Tobacco, Tele2 och Volvo.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Enento

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.