Hur man köper Ethereum i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Hur man köper Ethereum i Sverige

Kryptovalutaindustrin exploderade i år, och det verkar som om alla vill klättra ombord på tåget just nu. Men de som har lagt lite tid på att undersöka och utforska kryptovärlden - studerat dess priser, strategier, handels- och investeringsmöjligheter m.m. - vet att detta är en överraskande komplex marknad med tanke på dess hittills korta livslängd.

Ethereum är en av de bäst presterande tillgångarna på topp 10-listan över kryptovalutor och att valutan har ett rikt ekosystem som erbjuder smarta kontrakt, dApps, DeFi, NFT:er, vilket har uppmärksammats de senaste åren. Ethereum överträffade till och med Bitcoin vid en tidpunkt under den senaste tjurmarknaden.

Om du är ny inom kryptovaluta världen kanske du inte är medveten om dessa fakta - och det är ok. Ingen förväntar sig att du ska vara expert från första dagen. Lärande är en process, och du kan lära dig snabbt om du hämtar din information från rätt plats.

Men hur och var kan du köpa Ethereum? Ska du investera och äga de faktiska mynten eller ska helt enkelt handla på priset? CoinJournal  ger dig all information du behöver för att svara på dessa, och flera, frågor, men låt oss här gå igenom grunderna.

En sammanfattning av hur man köper Ethereum

Du kan köpa Ethereum (och andra kryptovalutor) på flera olika sätt, men det enklaste sättet är att köpa det på en börs- eller mäklarplattform. Det finns många olika plattformar och alla har sina unika egenskaper (så som minsta insättning, minsta handelssumma, avgifter osv.)

Du bör kolla upp plattformens rykte och vilka mynt och tokens som är tillgängliga. Du bör naturligtvis också förbereda en privat kryptoplånbok när du köper dina ETH-mynt, eftersom det inte är lika säkert att förvara dem på börsen. Om du dessutom inte har nycklarna till mynten (och det har du inte om de förvaras på börsen) - kan du inte betrakta dig som den enda ägaren av dina mynt.

Var kan jag köpa Ethereum 2021?

Det finns många plattformar där ute,  vissa av dem är bra medan andra inte håller en professionell standard. Det spelar alltså roll var du köper dina ETH-mynt, och du bör göra en grundlig efterforskning om företagets bakgrund, rykte, begränsningar och reglerande status innan du gör några investeringar.

Använd alltid plattformarna med bäst rykte, bedrägerier är fortfarande ganska vanliga inom kryptobranschen. Allt som låter för bra för att vara sant är förmodligen för bra för att vara sant, särskilt på vissa plattformar.

Den bästa webbplatsen att köpa Ethereum på: Coinjournal

Du kan köpa Ethereum på de flesta webbplatser som säljer kryptovaluta eftersom myntet idag är lika utbrett idag Bitcoin. Vissa informationskällor ger dock bättre rekommendationer och information än andra. Som exempel är Coinjournal en webbplats som erbjuder den senaste information om Ethereum och andra kryptovalutor, både populära och mindre kända.

De erbjuder också nyheter och detaljerade expert granskningar. Du kan hålla koll på marknaden och köpa ETH från en ansedd plattform, vid den bästa tidpunkten. Webbplatsen är användarvänlig, lätt att navigera och skräddarsydd för både nybörjare och experter, vilket gör det till de bästa stället att köpa Ethereum på.

Ska du köpa eller handla Ethereum?

När du handlar kryptovalutor har du två alternativ - du kan antingen köpa dem eller handla (trading) dem. Vilket är bättre kanske du undrar? Det beror på dig och dina behov. Inget är i sig bättre eller sämre än det andra; frågan är egentligen om du är villig att vänta på avkastning eller om du hellre tar mer omedelbara risker - för snabbare avkastning.

Att köpa och äga Ethereum innebär att du sannolikt kommer att förvara mynten under en längre period. Ibland handlar det om veckor, ibland månader eller ibland till och med år. Detta alternativ passar bäst för dem som tror att värdet på kommer att öka i framtiden. Att köpa och behålla kräver att du skaffar en säker plånbok för att lagra dina mynt i, och gör grundliga efterforskningar om Ethereum och dess potential att blomstra i framtiden.

Handel är å andra sidan mycket snabbare. Handel medför en viss risk, eftersom kryptopriserna är mycket volatila och de kan gå upp eller ner utan någon förvarningar. Ett av det mest effektiva sätten att handla är att använda CFD:er (Contracts For Difference). Du kan då handla krypto med leverage och du kan då generellt öka din investering genom att försöka förutsäga vilken väg priset på myntet kommer att gå.

3 tips för att köpa Ethereum

Att köpa en kryptovaluta, inklusive Ethereum, är inte alltför komplicerat. Det finns dock några saker som du bör tänka när det gäller omständigheterna för ditt köp. Här är några tips att komma ihåg.

Gör din egna efterforskningar

Tips nummer 1 är att läsa på. Och ja, vi vet att detta inte är den mest spännande delen av handeln, men handeln i sig kommer kanske misslyckas om du inte förstår vad du gör. Efterforskningar är viktiga eftersom du lär dig hur du ställer in plånböcker, vad CFD:er är, hur du kan använda dig av hävstång, vad skillnaderna mellan börser och mäklare är, vilka alternativ som passar bäst i vilka situationer, m.m.

Tillförlitlig information är viktig. Att vara välinformerad hjälper dig att förstå när du ska agera och när du ska vänta, och vilken strategi som passar dig bäst.  Du kanske famlar i mörkret annars. Du kan lära dig allt du behöver om att förbereda dig för att köpa Ethereum på CoinJournal.

Håll koll på de senaste nyheterna kring Ethereum

Vi kan inte nog poängtera vikten av att hålla sig uppdaterad om kryptovalutavärlden. Inom krypto går priserna inte upp och ner utan anledning. Det är viktigt att hålla koll på nyheterna inom branschen och efter ett tag kommer du att kunna börja se mönster. För att noggrant kunna förutsäga marknadsrörelserna och dra nytta av olika möjligheter är det viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen.

CoinJournal erbjuder dagliga kryptonyheter, recensioner av tillförlitliga börser och mäklare, detaljerad information om specifika kryptovalutor och mycket mer, allt på ett ställe.

Välj den bästa plattformen för att köpa Ethereum

Vi har ovan betonat vikten av att välja de bästa informationskällorna, så du kan föreställa dig hur viktigt det är att välja rätt plattform för att köpa dina mynt. Det finns hundratals plattformar tillgängliga, både centraliserade och decentraliserade, och vi hjälper dig att välja rätt genom att guida dig  i rätt riktning.

CoinJournal ger information om de bäst ansedda mäklar- och börsplattformarna. Webbplatsen låter dig också jämföra avgifter, unika försäljningsställen för handelsplattformar, användarvänlighet och du får även experttips. Webbplatsen ger dig också länkar till börserna eller mäklarna du väljer.

Vad är den bästa betalningsmetoden för att köpa Ethereum?

När du köper Ethereum bör du också bestämma vilken betalningsmetod du vill använda. Oavsett vilken du väljer är det inte svårt att överföra pengar till och från mäklare eller börser. Om du har flera olika alternativ kan du jämföra dem för att hitta den som passar dig bäst.

Exempel på betalningsmetoder:

Kredit- och betalkort - är vanligtvis det snabbaste alternativet. Det är dock också det dyraste alternativet, så var beredd på något högre avgifter.

Swish -  Att köpa Ethereum med Swish är ett populärt och smidigt alternativ som betalningsmetod. Du kan köpa Ethereum tryggt med Swish när du använder ditt BankID, betalningsmetoden är särskilt omtyckt för hur snabbt du kan registrera dig och genomföra din transaktion.

Banköverföringar - är ett annat alternativ som är relativt billigt. Du kan dock behöva vänta några arbetsdagar innan pengarna kommer fram. Detta är ett bra alternativ om du är ute efter låga avgifter och inte har bråttom.

Online-banktjänster – Det finns online-banktjänster som Revolut, som börjat samarbeta med kryptobörser de senaste åren. De kan vara dyra men är väldigt snabba och tillförlitliga, nästan lika bra som kreditkort och kanske ännu bekvämare.

PayPal - är en betaltjänst som är känd över hela världen. Den är snabb, billig och enkel att använda. Nackdelar? PayPal har bara börjat integreras på mäklar-och börsplattformar och är ännu inte ett brett tillgängligt alternativ.

Andra sätt att köpa Ethereum på

Förutom de metoder som vi redan skrivit om finns det andra sätt att köpa Ethereum på. Till exempel kan du använda P2P-handelsplattformar istället för vanliga kryptobörser. Där kan du hitta en annan användare med ett bra erbjudande och köpa dina mynt direkt från dem. Du kan skicka pengar till dem på det sätt ni kommer överens om, och de kan sedan överföra mynten till dig.

Ett annat alternativ är att köpa Ethereum med en annan krypto, som Bitcoin, eller någon stablecoin, som Tether (USDT). Du kan också köpa kryptovalutor direkt för kontanter på kryptovalutor, tjäna dem som belöningar för aktiviteter som insättning, utlåning, avkastning, gruvdrift och liknande, eller till och med använda presentkort.

Oavsett vilken metod du väljer kan du lära dig mer om det på CoinJournal, där du får vägledning genom processen steg för steg.

Vanliga frågor när du köper Ethereum

Är Ethereum en bra investering 2021?
Under de första månaderna av 2021 visade sig Ethereum ha ett stort investeringspotential. Det nådde en ny toppnotering i år, och även om priset har sjunkit nyligen tror många experter att det har potential att nå oerhört höga nivåer i framtiden.

Kan jag bara köpa Ethereum?
Generellt – ja. Men du behöver förbered dig först, till exempel skaffa en plånbok. Om du bara köper ETH utan att ha en säker plånbok behöver du lämna mynten i din plånbok på börsen och du löper då risk att de blir stulna under en hackerattack. Du kan lära dig allt du behöver på CoinJournal innan du ger dig in i spelet.

Vad ska jag göra när jag köper Ethereum?
Det finns många alternativ för dem som köper ETH. Vissa väljer att förvara dem i sin plånbok och vänta på att värdet ska öka. Andra använder dem till smarta kontrakt, dApps eller för att köpa någon annan kryptovaluta som skapats i ETH-nätverket. Du kan också använda mynten som betalningsmetod om du hittar en handlare som accepterar dem.

Finns det avgifter när jag köper Ethereum?
Ja, det finns några olika typer av avgifter. Du måste alltid betala en avgift när du handlar med ETH, och pengarna går till gruvarbetarna som driver transaktionen. Det kanske eller kanske inte finns avgifter för inköp, försäljning, insättningar eller uttag, detta beror på vilken plattform du använder. Om du sätter in eller tar ut pengar kan det finnas avgifter, det är beroende på vilken betalningsmetod du använder. Kolla in CoinJournal för att jämföra avgifterna hos ledande mäklare och börser.

Är det säkert att köpa Ethereum?
Ja. Även om det finns vissa risker involverade, till exempel att myntets pris sjunker, så är Ethereum ett legitimt och etablerat projekt som du kan engagera dig i utan att riskera att det är en bluff.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt