Innovativt svenskt spelplattformbolag inom Fantasy Sports – Sista chansen att teckna inför notering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Innovativt svenskt spelplattformbolag inom Fantasy Sports – Sista chansen att teckna inför notering

Innovativt

FSport är en svensk licensierad spelutvecklare, som via sin egenutvecklade spelplattform erbjuder spel inom genren Daily Fantasy Sports (”DFS”). Spelformen går ut på att deltagarna skapar  “fantasilag” med verkliga sportutövare, där deras faktiska prestationer live ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna med riktiga pengavinster i potten. Tidigare under året gjorde man dessutom en strategisk breddning av verksamheten genom förvärvet av en medieverksamhet med fokus på prestationsbaserad marknadsföring, så kallad affiliationmarknadsföring.

FSport befinner sig i en expansiv fas, med en färdig produkt och egna marknadsföringskanaler redo att börja skala upp verksamheten. För att säkerställa en fortsatt tillväxttakt, utökad produktutveckling och förbättrad varumärkeskännedom genomför man just nu en nyemission inför en planerad IPO på Nasdaq First North Growth Market.

”FSports idé om att kombinera en klassisk spelform med kundens strategiska val, är precis det som attraherar dagens och framtida konsumenter av digital underhållning och media”, säger FSports VD Staffan Lindgren.

Populär spelform – fokus på dagliga turneringar inom de större sporterna

Spelformatet Fantasy Sports är en spelform som varit populär i USA och Storbritannien i över 15 år. FSport har tagit fram spel för alla de stora europeiska fotbollsligorna och smyglanserade spelet under Europamästerskapet i somras och fick väldigt positivt respons bland användarna. Bolaget har för avsikt att därefter lansera ett travspel under hösten följt av PGA-touren i golf och ishockey. Ambitionen är att hålla dagliga turneringar som täcker de större sporterna.

”Den så kallade “second screen” upplevelsen för våra spel, där spelaren i mobilen följer sitt lag i realtid på en ständigt föränderlig topplista, ger en underhållande och interaktiv spelkänsla i kombination med live-upplevelsen från sportens värld”, fortsätter VD Staffan Lindgren.

Svensk spellicens – Fokus på rättvisa och genuint underhållande sportspel

FSport är en licensierad utvecklare och leverantör av Daily Fantasy Sports, både till globala speloperatörer inom branschen och direkt till slutkonsumenter i Sverige.

Bolagets idé är att skapa och leverera rättvisa och genuint underhållande sportspel på en egenutvecklad plattform, som utvecklats med spelaren i centrum. Bolagets spelform passar bra med tanke på trenderna i dagens speldebatt; omöjligt att fuska, bestämda insatsnivåer, poolspel med hög återbetalning och endast oberoende data baserat på riktiga händelser.

”FSports erbjudande är enligt oss inte en traditionell sportsbetting-produkt, utan en digital plattform med utökat underhållningsvärde primärt inom områdena sport och trav. Detta i kombination med erhållna tillstånd och spellicenser från den svenska spelmyndigheten, gör att FSport kommer att kunna attrahera såväl traditionella som helt nya kundgrupper med sina erbjudanden”, säger VD Staffan Lindgren.

Förvärv av medieverksamhet

Under 2021 genomfördes ett strategiskt förvärv av de redan etablerade spelportalerna 1X2.se och trav.se, vilket i kombination med FSports spellicens skapar nya tillväxtmöjligheter inom spel och media. Medieverksamheten bygger på affiliatemarknadsföring – marknadsföring på internet där potentiella spelare förmedlas och resultatbaserad ersättning genereras från internettrafik.

”Genom köpet av de nya tillgångarna ser vi stora synergier både på kort och lång sikt. Vårt fokus kommer initialt att ligga på fotbollen och det kommande mästerskapet, men vi ser stora möjligheter att med tiden bli ett komplement till ATGs spelformer inom trav. I och med förvärven har vi över 20 000 organiska trav- och fotbollsfantaster att arbeta vidare med från dag ett”, säger FSports medgrundare och COO Björn Hofvendahl.

Erbjudandet i sammandrag

IInbjudan till teckning av aktier i FSport AB (publ). Läs mer och teckna via länkarna nedan.

  • Teckningskurs: 22,50 SEK per unit, vilket motsvarar 4,50 SEK per aktie. En unit består av fem (5) aktier och tre (3) teckningsoptioner av serie TO1.
  • Minska teckningspost: Lägst 310 units vilket motsvarar 6 975 SEK. Därefter sker teckning i valfritt antal units.
  • Teckningsperiod: 8-22 september 2021.
  • Bolagsvärde: ca 66,3 MSEK pre-money.
  • Första dag för handel: 30 september.
  • Teckningsåtaganden: ca 70 % av Erbjudandet.
  • Lock up-avtal: Bolagets större aktieägare, styrelseledamöter och ledningsgruppen har tillsammans ingått s.k lock-up avtal. Totalt omfattar ingångna lock-up avtal cirka 49,4 procent av bolagets aktier före Erbjudandets genomförande.
Läs mer och teckna via Avanza Läs mer och teckna via Nordnet Läs mer och teckna via FSport Teaser Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om FSport

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt