Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Investera i aktier i kreditkortsbolag

Kontanter försvinner i takt med att människor mer och mer förespråkar handel med kredit- och betalkort. Som ett resultat av detta ökar givetvis efterfrågan av kreditkortsbolag på marknaden, och antalet kreditkortsanvändare leder till att företagen kan göra mer potentiella intäkter. Således ser vi att många investerare väljer att diversifiera sina aktieportföljer med aktier i kreditkortsbolag.

Att investera i kreditkortsbolag ger en väldigt stor potential för investerarna att vinna på lång sikt. Men för att investera i dessa bolag och faktiskt tjäna något på sina investeringar måste investerare lära sig allt om den ständigt utvecklande branschen. Samtidigt finns det en hel del aktörer på marknaden att känna till, varav många kontrollerar den största delen av branschen. Precis som med alla andra investeringar gäller det även att vara beredd på de risker som finns - och att aldrig investera mer pengar än man faktiskt har råd att förlora.

Så går du tillväga

Om du funderar på att investera i kreditkortsbolag finns det ett par olika sätt att göra detta på. Dessa företag passar in i sektorn för finansiella tjänster för konsumenter. När du vill placera dina pengar i denna sektor inkluderas det dina val av fonder, börshandlade fonder (ETF) och konventionella aktier. Fördelen med att investera i dessa bolag genom fonder och ETF:er är att man får förmågan för att göra en mindre investering, fast med en adekvat diversifiering. Med det sagt är investeringar i aktier i kreditkortsbolag ett utmärkt sätt att diversifiera sin aktieportfölj på.

Men vart börjar man egentligen om man vill investera i aktier i kreditkortsbolag? Det bästa är att köra på ett säkert kort, det vill säga ett av de största kreditkortsbolagen som regerar för närvarande: VISA, Mastercard och/eller American Express. Det smartaste är såklart att köpa aktier i de olika kreditkortsbolagen och diversifiera din investeringsportfölj så brett som möjligt.

VISA Inc.

Visa är nog det största kreditkortsbolaget världen över. De tillhandahåller elektroniska betalningslösningar till sina kunder i över 200 länder och territorier. I dagsläget behandlas över 188 miljarder globala transaktioner via deras plattform VisaNet varje år. Det är bland annat tack vare denna framgångsrika plattform som VISA Inc. kontinuerligt rosas som en av de mest tillförlitliga och säkra betalningslösningar på global nivå.

VISA används inte bara av privatpersoner men även av företag, banker och regeringar. Med det sagt är VISA inte bara en av de största aktörerna på marknaden för kreditkortsbolag, men även ett av de säkraste korten när det kommer till aktieinvestering i kreditkortsbolag. Omsättningstillväxten fortsätter öka och enligt analytiker tros VISA klara sig bra i många år framöver trots konkurrenterna Mastercard och American Express.

Bolaget är börsnoterat som V på NYSE och kan vara ett utmärkt val för dig som vill diversifiera din portfölj något med aktier från en branschledande aktör. Innan du bestämmer dig rekommenderar vi dock att du fortsätter läsa om de andra två kreditkortsbolagen listade nedan som också har en utmärkt tillväxtpotential.

Mastercard

Ytterligare en ledande global aktör är välkända Mastercard och deras betalningslösning som underlättar transaktioner med elektroniska medel över hela världen. Mastercard som företag arbetar ständigt med att auktorisera, rensa och reglera transaktioner och leverera de bästa produkterna och tjänsterna till sina kunder.

Även om konkurrenten VISA fortfarande är störst är Mastercard definitivt på frammarsch. De fortsätter att tillgodose behoven hos alla sina kunder, allt från konsumenter till offentliga sektorer. Förutom sin populära betalningslösning tillhandahåller bolaget även andra tjänster som analys- och konsulttjänster. Detta är bara några av de många anledningar till varför Mastercard är ett självklart val hos många.

Idag används Mastercard i över 210 länder världen över, där USA utgör det största antalet användare. Men även i Sverige ser vi att Mastercard ökar i popularitet bland befolkningen tack vare deras smarta och praktiska produkter. Företaget är noterat på NYSE som MA.

American Express

American Express må inte vara lika stort som de två andra rivalerna Visa och Mastercard, men det är utan tvekan ett kreditkortsbolag på frammarsch, åtminstone enligt Kreditkortlistan. Deras bolag tillhandahåller sina kunder med betalkort, kreditkort och så kallade resekontotjänster. De är, som namnet antyder, ett amerikanskt kreditkortsföretag och är baserat på börsen NYSE som AXP.

American Express driver en betalningsplattform som blivit välkänt för sitt varumärke och världsklassade tjänster. Faktum är att de blivit rankade som ett av de bästa och mest värdefulla varumärkena i världen. Samtidigt samarbetar American Express med ett par riktigt starka, ledande företag som PayPal och Amazon, vilket som inte bara bidrar till deras popularitet men även framgång.

Det vill säga att även om American Express kanske inte klarat sig lika bra under en lika lång period som de ovan nämnda börsnoterade företagen så finns det en bra tillväxtpotential. De, gentemot de två andra bolagen, erbjuder trots allt reserelaterade tjänster som är långt ifrån så stort hos VISA så väl som Mastercard. Detta gör American Express till en favorit bland många aktieinvesterare som tror på smarta, innovativa och praktiska nätbaserade betalningslösningar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt