Sista chansen att teckna i bolaget bakom världens bästa luftrenare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna i bolaget bakom världens bästa luftrenare

Sista

Bolaget bakom sannolikt världens bästa luftrenare för privat- och kontorsbruk – Livsdal – fortsätter sin expansion. För att dra nytta av de möjligheter som bolaget skapat genomför nu Livsdal en nyemission inför en IPO, som är planerad under första kvartalet 2022.

Nyemissionen som är på maximalt cirka 8 MSEK till kursen 105 SEK/aktie, innebär en utspädning på 11,9 procent.

De senaste året har präglats av en helt ny förståelse för vår inomhusluft och vikten av ren luft framför allt på våra kontor. Coronaviruset har inlemmats i vår värld där risken för virus har blivit en del av det nya normala för hur vi på bästa sätt skall utforma våra kontor för effektiva och trygga möten.

Växer stadigt

”Kundlistan i Sverige växer stadigt och samtalen med potentiella kunder är intensiva då företagen nu står i startblocken för att återgå med sin personal till kontoren efter sommaren”, säger Tobias Murray, vd och en av Livsdals grundare.

Livsdal har på bara några år lyckats etablera sig på den svenska marknaden som något av det självklara valet av premiumluftrenare för kontor. Det märks genom avtal som slutits.

Ett av de viktigaste avtalen för en snabb expansion är det med ett av världens största internationella facilitymanagementbolagen – Sodexo. Sodexo har utnämnt Livsdals luftrenare som det föredragna valet för deras kunder och partners.

Sodexo partner

Sodexo har även tagit på sig rollen som en partner i Livsdals expansion ut i Europa. Det blir en styrka när Livsdal nu inlder en ny en fas av expansion på nya marknader.

”Vi ska göra det på samma fokuserade sätt som vi arbetar i Sverige, men nu i några städer som är stora och där människor plågas av dålig luft genom mycket trafik som skapar ett problem med avgaser. Vissa de utvalda områdena har dessutom akuta problem med brandrök från skogsbränder vilket gör det näst intill omöjligt att vara produktiv och hälsosam”, förklarar Tobia Murray, och fortsätter:

”De utvalda städerna ska också ha en hälsomedveten befolkning med en stark köpkraft.”

På denna lista av städer finns exempelvis San Fransisco och Los Angeles i Kalifornien, men även London och städer i den sydtyska regionen Bayern.

Nya produkter

Teamet på Livsdal har även fortsatt att utveckla en serie nya produkter, som är nu är redo att möta marknaden. Livsdal Integrated kan användas när man bygger nytt eller renoverar och vill bygga in luftrenaren, så att man inte ser den.

Livsdal har under våren även lanserat ytterligare en ny luftrenare, Livsdal Highline, som har ännu högre luftväxlingskapacitet med bibehållen ljudnivå. Den har utvecklats för större ytor, som kontorslandskap och hörsalar.

Under vintern har också en kravspecifikation sammanställts för sensordelen som inom ett år kommer integreras i Livsdals luftrenare. En leverantör och utvecklingspartner har kontrakterats och en projektplan och budget har arbetats fram. Med de simkortsuppkopplade sensorerna kommer Livsdal dygnet runt kunna säkerställa tjänsten ren luft.

Erbjudandet i sammandrag

Publik nyemission i Livsdal Sverige AB (publ). Välkommen att teckna via länkar nedan.

  • Teckningskurs: 105 SEK per aktie
  • Emissionsvolym: 7,980 MSEK
  • Antal aktier i Erbjudandet: 76 000 aktier
  • Teckningsperiod: 16 augusti 2021 – 3 september 2021
  • Utspädning: De nyemitterade aktierna kommer vid full teckning att motsvara 11,88 procent av Bolagets aktiekapital. Den aktieägare som inte tecknar i föreliggande nyemission kommer således att få sitt ägande utspätt i motsvarande grad.
Teckna med BankID Anmälningssedel Memorandum

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt