Nyhet

Jobba

Jobba med oss? Börskollen söker frilansskribenter

Har du ett brett kunnande inom börs, ekonomi och investeringar samt ett intresse för att skriva engagerande och innehållsrika texter för aktuell målgrupp? Är du intresserad av ett flexibelt och varierande uppdrag där du kan kombinera dessa två intressen? I så fall ska du läsa mer nedan!

Börskollen är en tjänst som samlar nyheter, insynshandel, PM, bloggar, video och analyser på ett och samma ställe från 110+ olika källor. Utöver det så skriver vi och delar redaktionellt innehåll och guider för att hjälpa användare komma igång med aktier och sparande. Vi finns som app till Android och iOS, på webben, som nyhetsbrev och i sociala medier. Vi är en tjänst som växer och nu söker vi nya kollegor!

Kort om uppdraget

 • Vi söker 1-2 frilansande skribenter.
 • Flexibelt uppdrag med möjlighet att arbeta under valfria tider på dygnet.
 • Självständigt arbete mot satta deadlines (dock oftast flexibla och sällan direkt tidskritiska).
 • Om du är rätt person har uppdraget dessutom potential att blir mer omfattande, med möjlighet att själv utforma din roll. På sikt kan det även utvecklas till något av mer permanent karaktär, då vi ser ett löpande behov av redaktionell kompetens framåt.

Mer specifikt vad vi söker

 • Att du har bred kunskap inom börs, ekonomi, investeringar och angränsande områden -> centralt med ett eget personligt intresse för investeringar då innehållet kommer att variera (och ibland kräva egen tillhörande research och analys).
 • Att du kan och har ett intresse för att skriva språkligt korrekta redaktionella texter som är lättlästa och engagerande -> dock ingen specifikt krav att du är utbildad eller arbetar professionellt inom området, utan du kan likaväl vara en duktig privatperson.
 • Meriterande om du dessutom har ett intresse för och kunnande inom SEO (sökmotorsoptimering) av innehåll, men det är ingen direkt krav.
 • Vi ser gärna att du vill skriva vissa av texterna i eget namn (alternativt under ett redan känt alias i det fall du är en känd bloggare, författare eller dylikt), men det är inget direkt krav.

Sugen att jobba med oss och skulle detta kunna vara något för dig?


Skriv ett kort DM till oss via sociala medier eller mejl till info@borskollen.se där du kortfattat beskriver;

 1. Ditt namn och en kort presentation av dig själv.
 2. Hur din nuvarande arbetssituation ser ut och ungefär hur mycket tid du tror att du kommer att kunna/vilja lägga varje månad. Även om du har intresse av/möjlighet till att successivt kunna skala upp uppdragets omfattningen över tid.
 3. Mer specifikt vilka delar/områden inom börs, ekonomi och investeringar som du har mest erfarenhet av och kunnande inom (även angränsande områden som trading, kryptovalutor etc kan vara meriterande).
 4. På vilket vis du har erfarenhet/kunnande inom att skriva engagerande, exempelvis om du har utbildning inom området, att skrivande ingår i din nuvarande eller tidigare yrkesroll, att du skriver egen blogg, är författare eller dylikt.
 5. Om du har specifik erfarenhet eller kunnande inom att skriva texter utifrån ett SEO-perspektiv.
 6. Om du är öppen för att skriva texter i eget namn alternativt under någon form av mer välkänt alias, eller endast vill “spökskriva” anonymt samt en tillhörande motivering.
 7. Som en bonus får du gärna skicka med eller länk till något du har skrivit (analys, blogginlägg, bok eller annat).

Vid frågor av något slag är du också givetvis välkommen att höra av dig till oss.

Sociala medier

Twitter

Instagram

Facebook

Mail

info@borskollen.se

Web

www.borskollen.se


Bästa hälsningar,
/Börskollen

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt