Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jobba

Jobba med oss? Börskollen söker frilansskribenter

Har du ett brett kunnande inom börs, ekonomi och investeringar samt ett intresse för att skriva engagerande och innehållsrika texter för aktuell målgrupp? Är du intresserad av ett flexibelt och varierande uppdrag där du kan kombinera dessa två intressen? I så fall ska du läsa mer nedan!

Börskollen är en tjänst som samlar nyheter, insynshandel, PM, bloggar, video och analyser på ett och samma ställe från 110+ olika källor. Utöver det så skriver vi och delar redaktionellt innehåll och guider för att hjälpa användare komma igång med aktier och sparande. Vi finns som app till Android och iOS, på webben, som nyhetsbrev och i sociala medier. Vi är en tjänst som växer och nu söker vi nya kollegor!

Kort om uppdraget

 • Vi söker 1-2 frilansande skribenter.
 • Flexibelt uppdrag med möjlighet att arbeta under valfria tider på dygnet.
 • Självständigt arbete mot satta deadlines (dock oftast flexibla och sällan direkt tidskritiska).
 • Om du är rätt person har uppdraget dessutom potential att blir mer omfattande, med möjlighet att själv utforma din roll. På sikt kan det även utvecklas till något av mer permanent karaktär, då vi ser ett löpande behov av redaktionell kompetens framåt.

Mer specifikt vad vi söker

 • Att du har bred kunskap inom börs, ekonomi, investeringar och angränsande områden -> centralt med ett eget personligt intresse för investeringar då innehållet kommer att variera (och ibland kräva egen tillhörande research och analys).
 • Att du kan och har ett intresse för att skriva språkligt korrekta redaktionella texter som är lättlästa och engagerande -> dock ingen specifikt krav att du är utbildad eller arbetar professionellt inom området, utan du kan likaväl vara en duktig privatperson.
 • Meriterande om du dessutom har ett intresse för och kunnande inom SEO (sökmotorsoptimering) av innehåll, men det är ingen direkt krav.
 • Vi ser gärna att du vill skriva vissa av texterna i eget namn (alternativt under ett redan känt alias i det fall du är en känd bloggare, författare eller dylikt), men det är inget direkt krav.

Sugen att jobba med oss och skulle detta kunna vara något för dig?


Skriv ett kort DM till oss via sociala medier eller mejl till info@borskollen.se där du kortfattat beskriver;

 1. Ditt namn och en kort presentation av dig själv.
 2. Hur din nuvarande arbetssituation ser ut och ungefär hur mycket tid du tror att du kommer att kunna/vilja lägga varje månad. Även om du har intresse av/möjlighet till att successivt kunna skala upp uppdragets omfattningen över tid.
 3. Mer specifikt vilka delar/områden inom börs, ekonomi och investeringar som du har mest erfarenhet av och kunnande inom (även angränsande områden som trading, kryptovalutor etc kan vara meriterande).
 4. På vilket vis du har erfarenhet/kunnande inom att skriva engagerande, exempelvis om du har utbildning inom området, att skrivande ingår i din nuvarande eller tidigare yrkesroll, att du skriver egen blogg, är författare eller dylikt.
 5. Om du har specifik erfarenhet eller kunnande inom att skriva texter utifrån ett SEO-perspektiv.
 6. Om du är öppen för att skriva texter i eget namn alternativt under någon form av mer välkänt alias, eller endast vill “spökskriva” anonymt samt en tillhörande motivering.
 7. Som en bonus får du gärna skicka med eller länk till något du har skrivit (analys, blogginlägg, bok eller annat).

Vid frågor av något slag är du också givetvis välkommen att höra av dig till oss.

Sociala medier

Twitter

Instagram

Facebook

Mail

info@borskollen.se

Web

www.borskollen.se


Bästa hälsningar,
/Börskollen

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt