Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lista:

Lista: Dagens insynsaffärer - Robur ökar innehavet i Balder

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 augusti finner vi bland annat "Robur ökar innehavet i Balder" och "Micropos Medicals ordförande köper fler aktier".

Nedan finner du ett urval av de mest uppmärksammade av dagens insynsaffärer.

1. Robur ökar innehavet i Balder

Swedbank Robur Fonder har ökat med drygt 1,8 miljoner aktier i fastighetsbolaget Balder och sitter nu på drygt 58,8 miljoner aktier. Det motsvarar 5,1 procent av kapitalet och 3,34 procent av rösterna, enligt ett flaggningsmeddelande. Ägare måste skicka ett..

Hela nyheten om Fast Balder kan du kan ta del av här.

2. Micropos Medicals ordförande köper fler aktier

Ove Mattsson har den 10 augusti köpt 21 244 aktier i medicinteknikbolaget Micropos Medical där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 2,48 kronor per aktie. Köpesumman uppgår till 52 685 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister...

Hela nyheten om Micropos Medical kan du kan ta del av här.

3. Swedbank Robur flaggar under 10 procent i Lagercrantz

Swedbank Robur Fonder har per den 10 augusti minskat med 175 649 aktier i teknikhandelsbolaget Lagercrantz och äger därefter drygt 20,8 miljoner aktier. Det motsvarar 9,95 procent av kapitalet och 7 procent av rösterna i bolaget, enligt ett flaggningsmeddelande...

Hela nyheten om Lagercrantz kan du kan ta del av här.

4. Flera chefer och ledamot i Novo Nordisk har sålt aktier

Under torsdagen sålde flera chefer och en styrelseledamot i Novo Nordisk aktier, affärer som kom några dagar efter att aktien rusat på positiva studieresultat. De största avyttringarna har Camilla Sylvest, head of Commercial Strategy, och Ludovic Helfgott, head of..

Hela nyheten om Novo Nordisk kan du kan ta del av här.

5. Fjärde AP-fonden flaggar för över 5 procent i Fagerhult

Fjärde AP-fonden har ökat med 556 629 aktier i belysningsbolaget Fagerhult och äger därefter nästan 8,88 miljoner aktier. Det motsvarar precis över 5 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande...

Hela nyheten om Fagerhult kan du kan ta del av här.

Lista: Dagens rapporterade insynsaffärer

Nedan listar vi ett urval av dagens inrapporterade insynstransaktioner. På vår sida Insynskollen hämtar vi all rapporterad insynshandel direkt från insynsregistret hos Finansinspektionen. Här kan du enkelt och smidigt söka fram all insynshandel på bolag eller person.

AktieTypAnmälningsskyldigSumma
HumanaFörvärvImpilo Care AB2 261 872 SEK
MedicoverFörvärvPeder af Jochnick790 000 SEK
ByggpartnerTeckningBo Olsson505 575 SEK
MedicoverFörvärvPeder af Jochnick407 886 SEK
QleanAirFörvärvCarl Axel Sebastian Lindström355 000 SEK
MedicoverFörvärvPeder af Jochnick235 500 SEK
SdiptechFörvärvFredrik Navjord194 600 SEK
FastpartnerFörvärvSvante Hedström147 090 SEK
MantexFörvärvGustavum AB54 368 SEK
Micropos MedicalFörvärvOve Mattsson52 685 SEK
Tobii DynavoxTilldelningKristen Wenskovitch45 572 SEK
SdiptechFörvärvBengt Lejdström42 600 SEK
MedicoverFörvärvPeder af Jochnick320 SEK
Tobii DynavoxFörvärvLinda Tybring0 SEK

Ladda ner Börskollens smidiga app och få automatisk pushnotis vid nya insynsaffärer

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.