Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Lös

Lös dina dyra smålån med ett samlingslån

Är du en av dem som har samlat på dig många smålån som kostar mycket i ränta varje månad? Kanske var du tvungen att köpa en ny kyl för den gamla gick sönder och det var den enda utvägen för att snabbt lösa problemet. Nu finns det dock möjlighet att lösa problemet mer långsiktigt. Med ett blancolån kan du baka ihop lån till samlingslån. Då samlar du alla dina dyra lån och krediter till ett stort lån istället, ett så kallat hopbakslån.

De flesta av oss har ett intresse för ekonomi, men det är olika stort. Man får in sin lön och betalar sina räkningar. Man köper både nödvändiga och mindre nödvändiga saker. Det har vi alla mer eller mindre gemensamt. Men det kan vara så att man tar sig vatten över huvudet och handlar lite för mycket på kredit men det kan också vara så att man helt enkelt hamnar i situationer där man tvingas ta smålån till väldigt höga räntor. Detta kan vara startskottet på en lång och ganska jobbig process om man inte kan betala i tid. Det blir påminnelseavgifter, inkassoföretag kopplas in och tillslut, om det vill sig illa, hamnar ärendet hos kronofogden.

Om du får problem med att betala din skuld blunda aldrig för problemet. Det kan både bli kostsamt och få långvariga effekter.

  • Påminnelseavgift – en lite mindre summa adderas till fakturabeloppet.
  • Inkassoavgift – ofta flera hundra kronor.
  • Betalningsanmärkning – försämrar din kreditvärdighet avsevärt.
  • Ärendet går till Kronofogden

Genom att vara observant och proaktiv i sitt förhållningssätt kan man enkelt jämföra vilka långivare som kan ge bäst villkor när det gäller samlingslån. Även om du har många förfrågningar hos UC kan en del långivare erbjuda samlingslån. Det kan alltså vara värt att undersöka marknaden och se vilka långivare som är det bästa alternativet för just dig.

Fundera över vilka behov du har, hur mycket du behöver låna och hur länge du behöver låna pengarna (löptiden på lånet). Genom att överväga hur den ekonomiska situationen ser ut just nu och hur den förväntas se ut på längre sikt kan hjälpa dig att komma fram till det mest fördelaktiga beslutet när det gäller vilket lån som passar dig. Gör det till en vana att alltid jämföra olika lån och deras villkor innan du bestämmer dig.

Ett blancolån är helt enkelt ett lån utan säkerhet där du som låntagare bestämmer själv vad pengarna ska användas till. Det kan vara ett attraktivt och billigare alternativ om du har flera mindre lån eller kreditkortsräkningar. Det kan helt enkelt vara billigare att samla flera mindre lån och ta ett större lån med lägre ränta. De senaste åren har detta sätt att använda blancolån blivit populärt, då det är ett smidigt sätt att utan säkerhet samla flera mindre lån i ett enda. Det är också lättare att hålla reda på ett lån jämfört med en grupp med flera mindre lån.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.