Lös dina dyra smålån med ett samlingslån
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Lös dina dyra smålån med ett samlingslån

Lös

Är du en av dem som har samlat på dig många smålån som kostar mycket i ränta varje månad? Kanske var du tvungen att köpa en ny kyl för den gamla gick sönder och det var den enda utvägen för att snabbt lösa problemet. Nu finns det dock möjlighet att lösa problemet mer långsiktigt. Med ett blancolån kan du baka ihop lån till samlingslån. Då samlar du alla dina dyra lån och krediter till ett stort lån istället, ett så kallat hopbakslån.

De flesta av oss har ett intresse för ekonomi, men det är olika stort. Man får in sin lön och betalar sina räkningar. Man köper både nödvändiga och mindre nödvändiga saker. Det har vi alla mer eller mindre gemensamt. Men det kan vara så att man tar sig vatten över huvudet och handlar lite för mycket på kredit men det kan också vara så att man helt enkelt hamnar i situationer där man tvingas ta smålån till väldigt höga räntor. Detta kan vara startskottet på en lång och ganska jobbig process om man inte kan betala i tid. Det blir påminnelseavgifter, inkassoföretag kopplas in och tillslut, om det vill sig illa, hamnar ärendet hos kronofogden.

Om du får problem med att betala din skuld blunda aldrig för problemet. Det kan både bli kostsamt och få långvariga effekter.

  • Påminnelseavgift – en lite mindre summa adderas till fakturabeloppet.
  • Inkassoavgift – ofta flera hundra kronor.
  • Betalningsanmärkning – försämrar din kreditvärdighet avsevärt.
  • Ärendet går till Kronofogden

Genom att vara observant och proaktiv i sitt förhållningssätt kan man enkelt jämföra vilka långivare som kan ge bäst villkor när det gäller samlingslån. Även om du har många förfrågningar hos UC kan en del långivare erbjuda samlingslån. Det kan alltså vara värt att undersöka marknaden och se vilka långivare som är det bästa alternativet för just dig.

Fundera över vilka behov du har, hur mycket du behöver låna och hur länge du behöver låna pengarna (löptiden på lånet). Genom att överväga hur den ekonomiska situationen ser ut just nu och hur den förväntas se ut på längre sikt kan hjälpa dig att komma fram till det mest fördelaktiga beslutet när det gäller vilket lån som passar dig. Gör det till en vana att alltid jämföra olika lån och deras villkor innan du bestämmer dig.

Ett blancolån är helt enkelt ett lån utan säkerhet där du som låntagare bestämmer själv vad pengarna ska användas till. Det kan vara ett attraktivt och billigare alternativ om du har flera mindre lån eller kreditkortsräkningar. Det kan helt enkelt vara billigare att samla flera mindre lån och ta ett större lån med lägre ränta. De senaste åren har detta sätt att använda blancolån blivit populärt, då det är ett smidigt sätt att utan säkerhet samla flera mindre lån i ett enda. Det är också lättare att hålla reda på ett lån jämfört med en grupp med flera mindre lån.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt