”Mergat” huvudflöde - Nu samlar vi alla nyhetskategorier i ett och samma flöde
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

”Mergat” huvudflöde - Nu samlar vi alla nyhetskategorier i ett och samma flöde

”Mergat”

Vi har tidigare under året flaggat för att vi i takt med att vi adderar fler typer av nyhetskällor också har ambitionen att väva samman alla dessa i ett ”mergat” huvudflöde. Ett pressmeddelande eller blogginlägg kan ju ha lika högt nyhetsvärde som en ”vanlig” nyhet eller en video och genom att samla alla källor i ett och samma flöde ger vi nu våra användare en mer komplett överblick.

Börskollen startade som endast en app som samlade traditionella börs- och ekonominyheter från ett antal källor så som t.ex Privata Affärer, Affärsvärlden, Breakit med flera. Under åren har tjänsten utvecklats till två appar (Android och iOS), en hemsida samt har adderat fler typer av nyhetskällor så som videos, bloggar och nu senast även pressmeddelanden. Börskollen växer stadigt i takt med att vi blir en allt mer komplett och heltäckande tjänst som nu samlar nyheter från över 75 olika källor med över 6.000 nyhetsuppdateringar varje månad för mestadels nordiska börsnoterade bolag (men även vissa internationella och onoterade).

Nya funktionen håller på att rullas ut…

Vi håller nu på att rulla ut version 1.0 av detta mergade huvudflöde på vår hemsida samt i de båda apparna. Efter att ha laborerat lite har vi kommit fram till att nyheter, bloggar och videos ligger som förval i detta nyhetsflöde, medan pressmeddelanden ej ligger som förval, utan smidigt kan slås på/av för den som vill via vårt snabbfilter (se ikonen i övre högra hörnet). Filtret är inte bara knutet till pressmeddelanden utan kan givetvis också användas för de övriga nyhetskategorierna.

Anledningen till detta är att pressmeddelanden är mer "rå" information som oftast endast intresserar den investerare som följer ett specifikt bolag där hen vill ha stenkoll. Om man har skapat ett konto och bolagsbevakning får man dessutom oavsett en pushnotis i samband med ett pressmeddelande. Vi anser också att pressmeddelanden, i synnerhet under rapportperioden, tar upp för mycket plats i flödet vilket gör att övriga nyheter riskerar att "försvinna i bruset". Vi har därför satt detta som en valbar funktion och lägger kontrollen hos dig som användare.

2.0-versionen

I 2.0-versionen (för apparna, och om du har skapat ett kostnadsfritt konto) siktar vi på att även kunna erbjuda möjligheten att skräddarsy ditt flöde och välja exakt vilka av dessa ca 75 källor som du vill att ditt personliga nyhetsflöde ska vara komponerat av. Åter om detta!

Du kan också redan nu (i våra appar) välja vilka nyhetstyper som du vill eller inte vill ha pushnotiser för - detta under Bevakningar -> välj ett bolag - > klicka på ”kugghjulet” och välj dina inställningar. Om du exempelvis inte vill ha pushnotiser vid pressmeddelanden för ett viss bolag kan du enkelt välja bort detta.

Framöver planerar vi att addera fler nyhetskällor (vi saknar ett fåtal för pressmeddelanden, kanske även internationella nyhetskällor?), fler typer av källor (t.ex poddar) samt skapa segment för olika nyhetskategorier och mer omfattande filtreringsmöjligheter.

Om du har några frågor eller feedback gällande denna nya funktion är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via sociala medier eller via e-post [email protected].

Uppdaterad: 2020-11-09

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt