Nyhet

”Mergat”

”Mergat” huvudflöde - Nu samlar vi alla nyhetskategorier i ett och samma flöde

Vi har tidigare under året flaggat för att vi i takt med att vi adderar fler typer av nyhetskällor också har ambitionen att väva samman alla dessa i ett ”mergat” huvudflöde. Ett pressmeddelande eller blogginlägg kan ju ha lika högt nyhetsvärde som en ”vanlig” nyhet eller en video och genom att samla alla källor i ett och samma flöde ger vi nu våra användare en mer komplett överblick.

Börskollen startade som endast en app som samlade traditionella börs- och ekonominyheter från ett antal källor så som t.ex Privata Affärer, Affärsvärlden, Breakit med flera. Under åren har tjänsten utvecklats till två appar (Android och iOS), en hemsida samt har adderat fler typer av nyhetskällor så som videos, bloggar och nu senast även pressmeddelanden. Börskollen växer stadigt i takt med att vi blir en allt mer komplett och heltäckande tjänst som nu samlar nyheter från över 75 olika källor med över 6.000 nyhetsuppdateringar varje månad för mestadels nordiska börsnoterade bolag (men även vissa internationella och onoterade).

Nya funktionen håller på att rullas ut…

Vi håller nu på att rulla ut version 1.0 av detta mergade huvudflöde på vår hemsida samt i de båda apparna. Efter att ha laborerat lite har vi kommit fram till att nyheter, bloggar och videos ligger som förval i detta nyhetsflöde, medan pressmeddelanden ej ligger som förval, utan smidigt kan slås på/av för den som vill via vårt snabbfilter (se ikonen i övre högra hörnet). Filtret är inte bara knutet till pressmeddelanden utan kan givetvis också användas för de övriga nyhetskategorierna.

Anledningen till detta är att pressmeddelanden är mer "rå" information som oftast endast intresserar den investerare som följer ett specifikt bolag där hen vill ha stenkoll. Om man har skapat ett konto och bolagsbevakning får man dessutom oavsett en pushnotis i samband med ett pressmeddelande. Vi anser också att pressmeddelanden, i synnerhet under rapportperioden, tar upp för mycket plats i flödet vilket gör att övriga nyheter riskerar att "försvinna i bruset". Vi har därför satt detta som en valbar funktion och lägger kontrollen hos dig som användare.

2.0-versionen

I 2.0-versionen (för apparna, och om du har skapat ett kostnadsfritt konto) siktar vi på att även kunna erbjuda möjligheten att skräddarsy ditt flöde och välja exakt vilka av dessa ca 75 källor som du vill att ditt personliga nyhetsflöde ska vara komponerat av. Åter om detta!

Du kan också redan nu (i våra appar) välja vilka nyhetstyper som du vill eller inte vill ha pushnotiser för - detta under Bevakningar -> välj ett bolag - > klicka på ”kugghjulet” och välj dina inställningar. Om du exempelvis inte vill ha pushnotiser vid pressmeddelanden för ett viss bolag kan du enkelt välja bort detta.

Framöver planerar vi att addera fler nyhetskällor (vi saknar ett fåtal för pressmeddelanden, kanske även internationella nyhetskällor?), fler typer av källor (t.ex poddar) samt skapa segment för olika nyhetskategorier och mer omfattande filtreringsmöjligheter.

Om du har några frågor eller feedback gällande denna nya funktion är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via sociala medier eller via e-post info@borskollen.se.

Uppdaterad: 2020-11-09

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt