”Mergat” huvudflöde - Nu samlar vi alla nyhetskategorier i ett och samma flöde

Nyhet

{newsItem.title}

”Mergat” huvudflöde - Nu samlar vi alla nyhetskategorier i ett och samma flöde

Vi har tidigare under året flaggat för att vi i takt med att vi adderar fler typer av nyhetskällor också har ambitionen att väva samman alla dessa i ett ”mergat” huvudflöde. Ett pressmeddelande eller blogginlägg kan ju ha lika högt nyhetsvärde som en ”vanlig” nyhet eller en video och genom att samla alla källor i ett och samma flöde ger vi nu våra användare en mer komplett överblick.

Börskollen startade som endast en app som samlade traditionella börs- och ekonominyheter från ett antal källor så som t.ex Privata Affärer, Affärsvärlden, Breakit med flera. Under åren har tjänsten utvecklats till två appar (Android och iOS), en hemsida samt har adderat fler typer av nyhetskällor så som videos, bloggar och nu senast även pressmeddelanden. Börskollen växer stadigt i takt med att vi blir en allt mer komplett och heltäckande tjänst som nu samlar nyheter från över 75 olika källor med över 6.000 nyhetsuppdateringar varje månad för mestadels nordiska börsnoterade bolag (men även vissa internationella och onoterade).

Nya funktionen håller på att rullas ut…

Vi håller nu på att rulla ut version 1.0 av detta mergade huvudflöde på vår hemsida samt i de båda apparna. Efter att ha laborerat lite har vi kommit fram till att nyheter, bloggar och videos ligger som förval i detta nyhetsflöde, medan pressmeddelanden ej ligger som förval, utan smidigt kan slås på/av för den som vill via vårt snabbfilter (se ikonen i övre högra hörnet). Filtret är inte bara knutet till pressmeddelanden utan kan givetvis också användas för de övriga nyhetskategorierna.

Anledningen till detta är att pressmeddelanden är mer "rå" information som oftast endast intresserar den investerare som följer ett specifikt bolag där hen vill ha stenkoll. Om man har skapat ett konto och bolagsbevakning får man dessutom oavsett en pushnotis i samband med ett pressmeddelande. Vi anser också att pressmeddelanden, i synnerhet under rapportperioden, tar upp för mycket plats i flödet vilket gör att övriga nyheter riskerar att "försvinna i bruset". Vi har därför satt detta som en valbar funktion och lägger kontrollen hos dig som användare.

2.0-versionen

I 2.0-versionen (för apparna, och om du har skapat ett kostnadsfritt konto) siktar vi på att även kunna erbjuda möjligheten att skräddarsy ditt flöde och välja exakt vilka av dessa ca 75 källor som du vill att ditt personliga nyhetsflöde ska vara komponerat av. Åter om detta!

Du kan också redan nu (i våra appar) välja vilka nyhetstyper som du vill eller inte vill ha pushnotiser för - detta under Bevakningar -> välj ett bolag - > klicka på ”kugghjulet” och välj dina inställningar. Om du exempelvis inte vill ha pushnotiser vid pressmeddelanden för ett viss bolag kan du enkelt välja bort detta.

Framöver planerar vi att addera fler nyhetskällor (vi saknar ett fåtal för pressmeddelanden, kanske även internationella nyhetskällor?), fler typer av källor (t.ex poddar) samt skapa segment för olika nyhetskategorier och mer omfattande filtreringsmöjligheter.

Om du har några frågor eller feedback gällande denna nya funktion är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via sociala medier eller via e-post info@borskollen.se.

Uppdaterad: 2020-11-09

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev