Svensk kryptovaluta vill förändra cannabisbranschen i grunden – Teckna CanCoin inför kommande notering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Svensk kryptovaluta vill förändra cannabisbranschen i grunden – Teckna CanCoin inför kommande notering

Svensk

Marknaden för laglig cannabis globalt växer bokstavligen så det knakar. I takt med att fler och fler länder börjar erbjuda medicinsk cannabis som läkemedel har laglig cannabis växt till att bli en mångmiljardaffär. Branschen är dock inte helt utan sina utmaningar – något som det svenska kryptobolaget C-Coin genom projektet The CanCoin siktar på att lösa med hjälp av blockkedjeteknik kombinerat med element från “NFT”- och “DeFi”-segmenten.

Just nu är man aktuella med en “ICO/IDO” (“Initial Coin/Decentralized Offering”) där du har möjlighet att investera i plattformens egen kryptovaluta – CanCoin – en token med siktet inställt på att bli den nya branschstandarden för användning som valuta för betalningar inom hela branschen.

“Cannabisens centralbank” – plattform och valuta för att lösa branschens utmaningar

I USA och Nordamerika är marknaden för cannabis redan väldigt utvecklad, men i Europa är den fortfarande i sin linda – och det finns alltså gott om möjligheter till hög avkastning när tillväxten ökar.

Fokus för projektet ligger primärt på den europeiska marknaden eftersom det är där man bedömer att det finns mest utrymme för tillväxt.

Estimerad försäljningstillväxt för medicinsk cannabis i Europa. Grafen hämtad från bolagets Whitepaper (“prospekt”).

CanCoin är en token som har utvecklats för att lösa cannabisbranschens utmaningar i takt med att marknaden växer. Dessa utmaningar är exempelvis minimering av friktionsförluster, spårning av varukedjan och crowdfunding av företag inom sektorn.

På sikt är planen att CanCoin ska bli branschstandard och användas som en industrivaluta för betalningar inom hela cannabisbranschen – en sorts “cannabisens centralbank”.

“Den globala cannabisbranschen är i behov av en ny industristandard för att adressera de finansiella och affärsmässiga “friktionspunkterna” som just nu ligger branschen till last. Med vår CanCoin-valuta kombinerad med ett flertal blockkedjebaserade plattformslösningar siktar via på att lösa dessa utmaningar så att branschen kan nå sin fulla potential,” säger Daniel Daboczy, som är en av projektets grundare.

Backat av välkända entreprenörer och investerare

Bland grundarna finns bland David Bonnier och Amaury de Poret, grundare av cannabisinvestmentbolaget Enexis samt fintech-entreprenören Daniel Daboczy, som är känd för att ha startat crowdfundingsajten FundedByMe.

Bakom projektet finns också bolaget Technicorum Holdings, som har utvecklat flera projekt inom blockkedjor och DeFi, och som Daniel sedan början av 2021 innehar rollen som VD för.

Stundande lansering och notering på flera kryptobörser

Efter en initial finanseringsrunda lanseras nu CanCoin på bred front genom en så kallad ICO/IDO där du har möjlighet att investera i kryptovalutan.

Från och med den 1 september påbörjas en “fair launch”-period och under dessa 100 dagar kommer The CanCoin ($CANNA) att noteras på de decentraliserade kryptobörserna KingSwap och PankakeSwap samt därefter noteras på kryptobörsen BitMart under slutet av oktober.

“Jag har jobbat med fintech under de senaste 12 åren och jag fascineras över eftersatta industrier som kan gagnas av bra och effektiv teknik. Timingen inom kryptobranschen för lansering av kryptovalutor är optimal och teamet bakom projekt har mycket lång och gedigen erfarenhet av liknande projekt. Ambitionen är högt ställd, men möjligheterna motsvarar också ambitionen,“ avslutar Daniel.

ICO/IDO i CanCoin

Teckningen av CanCoin sker till priset 1,34 SEK/coin. Teckningstiden löper till och med den 21 september. Läs mer och teckna via länkarna nedan.

Läs mer om CanCoin och teckna inför notering Whitepaper (“prospekt”)


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt