Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Möjlighet

Möjlighet att teckna i fintech-utmanaren

Fintechbolaget Plexian har utvecklat en datadriven betalningstjänst som optimerar lojalitetslösningar för medlemsorganisationer. Bolaget ska nu börsnoteras på Nasdaq First North Growth Market och genomför en nyemission på 38 Msek med möjlighet till en övertilldelningsoption på 2 Msek. (Bild: Montage Unsplash/Plexian.)

Teckningstiden löper mellan 16 mars och 30 mars 2021.

Plexians egenutvecklade produkt Edge befinner sig som en spindel i nätet mellan medlemsorganisationer, användare och handlare som ställer erbjudanden.

Med låga kostnader för att rekrytera användare och kontroll över det gränssnitt som interagerar med slutkunden siktar Plexian på att växa kraftigt.

Emissionslikviden ska gå till att vidareutveckla Plexians digitala plattform och till expansion av tjänsten med fler partners.

Datadriven lojalitetslösning

Plexians affärsmodell bygger på samarbeten med organisationer vars medlemmar får ett erbjudande om att koppla sina medlemskap till Plexians betalkort.

”Vår konkurrensfördel är just sättet som vi genererar kunder på”, berättar Staffan Mattson, vd för Plexian.

På det sättet blir kostnaden för att rekrytera en ny användare låg eftersom bolaget konverterar en befintlig medlem till det egna ekosystemet.

”Det vi gör är att surfa på den våg som vår partner redan har skapat”, fortsätter Staffan Mattson.

Efter att en medlem börjar att använda sitt kort och genererar transaktionsdata kan Plexian rikta skräddarsydda erbjudanden baserat på tidigare köp – på ett liknande sätt som matvarukedjor arbetar.

Fördelaktigt för alla parter

Den större delen av Plexians intäkter kommer i nuläget från de cirka 60 unika handlarna som har ingått avtal för att marknadsföra sina erbjudanden på bolaget lojalitetsplattform.

För varje genomfört köp får Plexian och medlemsorganisation en kommission samtidigt som användaren får en återbäring på köpet.

”Vi har en bra situation så till vidare att vi genererar intäkter direkt. Så fort den första transaktionen görs skapar det intäkter hos Plexian”, säger Staffan Mattson.

Hög tillväxt

Bolaget siktar på ett positivt kassaflöde under 2022 men riktar samtidigt in sig på en aggressiv tillväxttakt vilket självklart påverkar lönsamheten.

Utöver att kraftigt öka antalet användare ska bolaget även addera flera intäktsvertikaler för att nå sina mål.

Inte minst ska en utpräglad kreditfunktion integreras i bolagets erbjudande och en internationell expansion står på kartan.

Erbjudandet i sammandrag

Erbjudandet omfattar 950 000 Units, bestående av nya aktier som Bolaget emitterar samt teckningsoptioner av serie TO2 som innehas av Bolaget.

  • Teckningsperiod: 16 mars 2021 – 30 mars 2021.
  • Teckningskurs: Unit, motsvarande 5,0 SEK per aktie. En Unit består av åtta (8) nyemitterade aktier och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2. Courtage utgår ej.
  • Emissionsbelopp: Plexian tillförs 38 MSEK före avdrag för emissionskostnader vid full teckning i Erbjudandet. I det fall full övertilldelning sker kan Bolaget tillföras ytterligare 2 MSEK före avdrag för emissionskostnader.
  • Värdering: Cirka 33 MSEK före emissionen.
  • Teckningsåtaganden: Cirka 29 MSEK motsvarande cirka 77 procent av Erbjudandet.
  • Minsta teckningspost: 135 Units motsvarande 5400 SEK.
Teckna med BankID Teckna hos Avanza Teckna hos Nordnet Anmälningssedel Memorandum

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Plexian

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.