Pre-sale Zeptacoin: Teckna med rabatt inför notering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Pre-sale Zeptacoin: Teckna med rabatt inför notering

Pre-sale

Zeptagram, ett innovativt fintech-bolag med en plattform för handel med musikrättigheter, genomförde tidigare i år en lyckad kapitalanskaffning som blev kraftigt övertecknad. Siktet är inställt på en börsnotering under 2022, men redan nu lanserar man en ny NFT-plattform för listning av och handel med bland annat digitala konstverk.

I samband med denna lansering genomför man en ICO (Initial Coin Offering) där du har möjlighet att investera i Zeptacoin – huvudvalutan på Zeptagrams båda plattformar.

Svensk NFT-plattform – Tillgång till stor marknad

Efter en lyckad kapitalanskaffning, där man reste drygt 6 MSEK, har Zeptagram växlat upp tempot och lanserat ännu en plattform, ZEPTA NFTs, som bygger på så kallade smarta kontrakt, eller NFTs (non-fungible tokens). På NFT-plattformen kan man både köpa listade och skapa egna NFTs för auktionering som även blir synliga på andra stora plattformar.

Det här är bara början – fler blockkedjor kommer att kopplas till plattformen och utbudet av NFTs kommer att utökas kontinuerligt,

berättar Christina Löwenström, grundare och VD för Zeptagram.

NFTs – Hysteri på marknaden för smarta kontrakt

NFT-marknaden har fullkomligt exploderat i år. Digitala konstverk har gått för miljontals kronor och flera för tiotals miljoner kronor. NFT-tekniken gör att ägandet blir unikt och spårbart digitalt via blockkedjan. Hittills har NFTs fått mest uppmärksamhet för sitt användningsområde inom digital konst och musik. Zeptagram ser betydligt fler möjligheter inom en snar framtid.

“Det vi har sett hittills av en “tokeniserad värld” är bara början på en mängd nya tjänster och möjliga användningsområden. Frågan nu är inte OM vi ska tokenisera, utan snarare vad, hur och med vem.”

Musikgruppen Kings of Leon släppte i våras deras senaste album som NFTs. Fördelen med att köpa NFTs i investeringssyfte jämfört med fysiska album som många har gjort tidigare är att ägandet av NFTs är spårbart via blockkedjan och därmed stöldskyddat. Digitala tillgångar kan inte heller få några repor eller motsvarande som sänker värdet för samlarobjekt. Utöver den digitala musiken inkluderade dessutom bandet platser på första raden för framtida konserter samt vinylskivor i NFT-kontrakten. Friheten att skräddarsy NFT-kontrakt ger möjlighet att skapa mervärde för köparna.

“Utöver artister, kan NFTs användas av idrottslag för bland annat merchandise och i framtiden ägande av patent och andra intellektuella rättigheter. Bland dem som har visat intresset för plattformen finns företag med stora internationella idrottsklubbar som kunder.”

Zeptacoin – Zeptagrams egen plattformsvaluta

Zeptacoin, valutan på Zeptagrams plattformar, kommer inom kort att börja användas som en av valutorna för NFT-auktioner på ZEPTA NFTs samt bolagets nuvarande handelsplattform för musikrättigheter. Royalties från musikrättigheter kommer att betalas ut i Zeptacoin. I takt med att plattformarna får fler användare räknar man med att den naturliga efterfrågan på Zeptacoin kommer att öka.

“Vårt mål är att Zeptacoin ska bli den primära valutan för handel med musik- och IP-rättigheter.”

Kommande ICO och notering av Zeptacoin

Zeptacoin kommer under hösten att noteras på en börs för kryptovalutor, något som i kryptovärlden benämns som en Initial Coin Offering, eller ICO – och kan liknas vid en IPO/börsnotering för en publik aktie men endast för valutan. Efter noteringen kommer Zeptacoin att kunna handlas precis som Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Före höstens notering öppnar man nu upp för en pre-ICO, en tidigare möjlighet att investera i Zeptacoin.

“ICOn ger oss kapital till att utveckla verksamheten, skaffa nya kunder, köpa in intressanta musikrättigheter för listning på plattformen och få användare världen över att investera i musikrättigheter via Zeptagram/Zeptacoin,” avslutar Christina.

Pre-sale av Zeptacoin

Lanseringen av Zeptacoin som valuta inleds nu med en pre-sale till ett attraktivt pris som uppgår till 0,15 USD vilket kan jämföras med höstens planerade ICO och noteringspris på 0,35-0,50 USD.

Läs mer om pre-sale av Zeptacoin och teckna här Teckna Zeptacoin direkt online Teaser ZEPTA NFT-plattform Till Zeptagrams hemsida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Zeptagram

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt