NFT-hysterin bäddar för lyckad marknadslansering för Zeptagram – Snart stänger emissionen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

NFT-hysterin bäddar för lyckad marknadslansering för Zeptagram – Snart stänger emissionen

NFT-hysterin

Zeptagrams kapitalanskaffning går nu in i slutskedet och kort därefter inleds bolagets marknadslansering. Marknaden är glödhet och timingen för bolaget kunde inte vara bättre med en rekordstark kryptomarknad och rådande NFT-hysteri i USA som banar vägen för ett genombrott för Zeptagrams innovativa plattform för musikinvesteringar.

Baserad på blockkedjetekniken har Zeptagram utvecklat en egen plattform som har potential att revolutionera musikbranschen – och även flera andra branscher på sikt. Med hjälp av smarta kontrakt, så kallade NFT:s, kan Zeptagram skapa tillgångar som kan listas, säljas och handlas precis som aktier eller fonder.

NFT-hysterin – en game changer

Som alltid vid stora tekniska “disruptioner” tar det tid att nå marknadsacceptans – men att döma av hysterin som just nu råder i USA är det nu dags! Den kanadensiska sångerskan Grimes sålde nyligen tio konstverk i ett varierande antal kopior. Totalt fick hon in runt 55 miljoner kronor. Andra artister som har sålt sina verk och fått miljontals kronor är 3LAU, Ozuna och Beeple. Artisten Beeple sålde förra veckan NFT-konst på auktionshuset Christie's i London för hela 590 miljoner kronor.

Svenska medier har också uppmärksammat den stekheta trenden där man hos Breakit tidigare i veckan kunde läsa  “733 procent på 2 dagar – min investering i NFT blev en succé” och “Vad är NFT och hur köper man det? Här är en guide till kryptoboomen”.

Zeptagram låter dig tjäna pengar på dina favoritartister – med hjälp av blockchain-teknik.

Musik är också intressant som en investering, för både fans och avkastningsjägare. Branschsiffror visar en genomsnittlig avkastning på uppemot 10% per år. Vågar man chansa på en ny låt och den slår igenom kan man få mångdubbelt tillbaka. Här finns något för alla –  tryggare avkastning från större mer erkända artister eller spekulativa investeringar på jakt efter nästa stjärna!

Slår plattformen igenom visar erfarenheten från andra plattformar att det kan gå fort – få andra verksamheter engagerar en bred allmänhet lika mycket som musik. Zeptagram räknar med stor uppmärksamhet nu när allmänheten får en möjlighet att investera i musik och bolagets målsättning är att nå flera miljoner användare under de kommande åren.

“Vi har en marknadsplan som bygger på ett nära samarbete med artisterna. Många artister har som bekant en stor skara följare i sociala medier. Vi kommer att tillsammans med dem satsa på marknadsföring. Det räcker att vi når en bråkdel av alla musikälskare för att uppfylla våra mål,” berättar Christina Löwenström, VD och medgrundare av Zeptagram.

Glödhet kryptotrend – en möjlig bonus för aktieägarna

Bolaget rider också på den glödheta kryptotrenden med sin egen valuta – Zeptacoin. Valutan, som har tagits fram för att göra transaktionerna snabbare och billigare på sin egen plattform, är planerad för en notering på en kryptobörs under hösten 2021.

Kortfattat innebär det att bolaget säljer en mindre del av sin egen valutastock till globala investerare och i utbyte får in kapital. Den kvarvarande “stocken” som inte har sålts får ett synligt värde i bolagets balansräkning – alltså en möjlig betydande bonus för de som väljer att bli aktieägare i Zeptagram och dessutom utan utspädning.

Hos Breakit kunde man i veckan läsa om “Svenskans kryptovaluta Alice rusade med 30.000 procent på börsen Binance”.

Marknadstimingen, den spännande tekniken, skalbarheten i plattformsverksamheten och den stora marknaden gör att Zeptagram har potential att bli en vinnare när investeringar i musikrättigheter når allmänheten.

Bli delägare i Zeptagram

Just nu ges möjlighet att investera i Zeptagram via en publik emission. Nedan finner du dokumentation som mer utförligt beskriver bolaget och investeringsmöjligheten samt hur du går tillväga för att teckna aktier.

  • Teckningskurs: 4,00 SEK
  • Teckningsperiod: 11 februari – 22 mars
  • Övrigt: Löpande tilldelning
  • Börsnotering: Ambitionen är att lista bolagets aktier på lämplig marknadsplats inom 2 år.
Investeringsmemorandum Teckna aktier direkt online Läs mer på Zeptagrams emissionssida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Zeptagram

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt