Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Ny

Ny högsta nivå någonsin: Covesting Crypto Trader uppnår milstolpe 20,000%

20 000 är en siffra som många kryptoentusiaster känner alltför väl till som en psykologisk bedövning. Det är priset per Bitcoin vid toppen av rallyt 2017, vilket var ribban att slå fram till slutet av 2020. 20 000 är betydelsefullt av så många skäl. Det är ett avrundat tal och en enorm milstolpe för varje metrik som når det.

20 000 % är också den totala avkastning som en Covesting-strategichef har samlat på sig och är det nya rekordet för högsta totala vinst genom tiderna enligt de helt öppna globala topplistorna. Vad som är ännu mer chockerande är att denna strategi uppnådde denna otroliga bedrift på bara en månads tid.

Covesting Strategy Manager når en milstolpe på 20 000 % vinst

Historier om stora vinnare som kommer från Covestings peer-to-peer-grupp för copy trading är vanliga. Nyligen var det en strategichef som förvandlade en låg sexsiffrig position till mer än 8,5 miljoner dollar i bokförda vinster. Ännu mer betydande var den livsförändrande rikedom som de genererade för sina tacksamma följare.

I början av juni 2021 började en ny historia, och även om beloppet inte är lika högt som i berättelsen ovan, är avkastningen i sig rekordstor i den här historien. Covesting strategichef ETHMAN skapade en BTC-baserad strategi, och resten är nu historia.

I diagrammet nedan, som visar ETHMAN:s uppgång till nummer ett på Covesting-ledarplatserna, har den totala vinsten stigit paraboliskt. För jämförelsens skull har vi också inkluderat Bitcoin-prisdiagrammet under det senaste året.


Hur Copy Trading kan slå avkastningen på kryptomarknaden

Från bottennoteringen på Svarta torsdagen 2020 till toppen i april 2021 steg Bitcoin med hela 1 500 procent. ETHMAN kunde dock på en månad uppnå 20 000 % i total vinst eller mer än 13 gånger mer än den främsta kryptovalutan enligt marknadskapital.

Uppgifterna tyder på att med rätt strategiförvaltare på Covesting kan copy trading slå alla vinster på kryptomarknaden med råge. Vad som är ännu mer anmärkningsvärt är det faktum att ETHMAN har gjort sådana vinster, allt medan kryptomarknaden har kraschat.

Bitcoin och andra tillgångar kan ha haft ett rally på 1000 % eller mer under det senaste året, men de har sedan dess sjunkit med mer än 50 %, vilket har raderat de orealiserade vinsterna för de handlare som höll ut för länge. För att ETHMAN ska vara så lönsam under en nedåtgående trend måste strategin förlita sig på korta positioner eller vara mycket skicklig på att handla chop.

Med ett namn som ETHMAN antas det också att de handlar med krypto, men eftersom Covesting finns på PrimeXBT finns det också forex, råvaror, aktieindex, metaller med mera - så alla positioner eller handelsinstrument kan vara ansvariga för den snabba framgången.

Ta vinsterna till nästa nivå med den nya funktionen Covesting

En ny funktion lades nyligen till i Covesting som gör det möjligt för följare att hålla fast vid fler vinster och framgångsrika strategiförvaltare som ETHMAN. Som vi har förklarat har dragningen raderat ut orealiserade vinster och likviderat andra. Med hjälp av Covesting kan dock följare ställa in en Stop Loss för att skydda sig mot neddragningar eller en Take Profit på alla följare med mer än 5 % i totala vinster.

Att ta vinst på en följare innebar tidigare att man stängde av den följaren, vilket kunde leda till att en annan följare stal platsen med strategichefen.

Följare var mindre benägna att stänga av även stora vinnare av rädsla för att gå miste om framtida vinster. Tänk dig till exempel att du följer ETHMAN och vill boka en del av 20 000-procentiga vinster, men också oroa dig för att gå miste om vad denna strategi kan åstadkomma i framtiden.

Men nu stänger Take Profit-funktionen omedelbart en följare, säkrar vinsten och följer omedelbart samma strategichef på nytt. Det finns ingen risk för att förlora din slot på grund av inledande tak för följarnas eget kapital eller begränsningar för följare.

Genom att dra nytta av den nya funktionen kan du skydda dig mot situationer som nyligen då kryptomarknaden flash-krashade med mer än 50 % på en vecka eller så. Den nya Take Profit-funktionen är nu live på Covesting på PrimeXBT.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt