Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nya

Nya sättet att kolla filmer och serier

Streamingtjänster är något som har blivit allt mer populärt idag, och nu är det allt mer populärt att använda dig av streamingtjänster istället för att sitta och kolla på TV. Fördelen med streamingtjänster är att du väljer precis vad du vill kolla på, och du slipper även reklam som finns på vanlig TV. Att använda sig av en streaming tjänst är för det mesta också något som är billigare än att kolla direkt på TV. Du behöver inte betala för en massa kanaler istället har du ett och samma ställe som du kan streama filmer och serier från.

Netflix, Amazon, Disney och HBO är några av de största streamingtjänsterna som idag finns tillgängliga i Sverige. Det är alla tjänster som du antingen kan välja att betala en summa för ett helt år, eller som du kan betala för varje månad. Varje plattform erbjuder olika filmer, serier och dokumentärer som du kan kolla på, plus att filmer och serier hela tiden byts ut och ändras.

Streamingtjänsterna på börsen

Du kan även köpa aktier i dessa tjänster vilket innebär att du äger en viss del av företaget, men att köpa aktier kommer alltid med en viss risk. Det finns alltid chansen att du kan förlora den investering du har gjort, men det finns även chans att du kan tjäna mer pengar.

En av de mest populära streamingtjänster är idag Netflix, som både är populär i Sverige och resterande av världen. Netflix bjuder på filmer och serier i HD, och de är speciellt kända för att själv skapa serier och filmer som har blivit väldigt populära.

Det går att köpa aktier i Netflix genom tjänster i Sverige som Avanza. Just nu går det bra på börsen för Netflix, och det är en tjänst som hela tiden blir allt mer populär. Innan du gör någon form av investering för streamingtjänster är det viktigt att du tänker igenom ditt beslut noga.

Illegala streamingtjänster

Det finns idag också många illegala streamingtjänster däribland tjänster som dreamfilm och "Nya filmer" där du kan kolla på både filmer och serier. Det är inte säkert att det är olagligt för dig som tittare när man läser runt på nätet att kolla på dessa streamingtjänster eftersom du faktiskt inte laddar ner något, utan ansvaret verkar ligga på personen som driver sajten.

Många svenskar har dock idag valt att inte längre använda sig av illegala streamingtjänster längre, utan istället välja att betala för underhållning av hög kvalitet. De flesta streamingtjänster är rimliga priset, som Disney kostar idag 590 kronor för ett helt år. Då kan du kolla på alla filmer, serier och dokumentärer som Disney bjuder på. Netflix kostar för ett Basic konto 89 kronor i månaden och för ett premium kostar det 159 kronor i månaden.

Nackdelar med illegala streamingtjänster

Att använda sig av illegala streamingtjänster kommer självklart med fördelar, både för dig, men även för filmindustri och för streamingtjänster. Om du kollar på serier eller filmer på en illegal streamingtjänst är det för det mesta inte en hög kvalitet, medan lagliga streamingtjänster bjuder på högupplöst media. Du kan heller inte för det mesta använda dig av undertexter som du kan på lagliga streamingtjänster.

En annan nackdel med illegala streamingtjänster är att det leder till att tjänster som Netflix blir dyrare, eftersom andra sajter illegalt använder deras filmer och serier gratis. När du betalar för lagliga streamingtjänster ger detta också pengar till personerna som står bakom filmen och gör att allt deras hårda arbete blir belönat.

Att streama på lagliga streamingtjänster är alltid rekommenderat, och om du är intresserad av börsen är streamingtjänster en bra investering. Börsen går självklart upp och ner konstant, men streamingtjänster växer hela tiden i popularitet och är inget som kommer att försvinna den närmaste tiden.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.