Nya sättet att kolla filmer och serier - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Nya sättet att kolla filmer och serier

Streamingtjänster är något som har blivit allt mer populärt idag, och nu är det allt mer populärt att använda dig av streamingtjänster istället för att sitta och kolla på TV. Fördelen med streamingtjänster är att du väljer precis vad du vill kolla på, och du slipper även reklam som finns på vanlig TV. Att använda sig av en streaming tjänst är för det mesta också något som är billigare än att kolla direkt på TV. Du behöver inte betala för en massa kanaler istället har du ett och samma ställe som du kan streama filmer och serier från.

Netflix, Amazon, Disney och HBO är några av de största streamingtjänsterna som idag finns tillgängliga i Sverige. Det är alla tjänster som du antingen kan välja att betala en summa för ett helt år, eller som du kan betala för varje månad. Varje plattform erbjuder olika filmer, serier och dokumentärer som du kan kolla på, plus att filmer och serier hela tiden byts ut och ändras.

Streamingtjänsterna på börsen

Du kan även köpa aktier i dessa tjänster vilket innebär att du äger en viss del av företaget, men att köpa aktier kommer alltid med en viss risk. Det finns alltid chansen att du kan förlora den investering du har gjort, men det finns även chans att du kan tjäna mer pengar.

En av de mest populära streamingtjänster är idag Netflix, som både är populär i Sverige och resterande av världen. Netflix bjuder på filmer och serier i HD, och de är speciellt kända för att själv skapa serier och filmer som har blivit väldigt populära.

Det går att köpa aktier i Netflix genom tjänster i Sverige som Avanza. Just nu går det bra på börsen för Netflix, och det är en tjänst som hela tiden blir allt mer populär. Innan du gör någon form av investering för streamingtjänster är det viktigt att du tänker igenom ditt beslut noga.

Illegala streamingtjänster

Det finns idag också många illegala streamingtjänster däribland tjänster som dreamfilm och "Nya filmer" där du kan kolla på både filmer och serier. Det är inte säkert att det är olagligt för dig som tittare när man läser runt på nätet att kolla på dessa streamingtjänster eftersom du faktiskt inte laddar ner något, utan ansvaret verkar ligga på personen som driver sajten.

Många svenskar har dock idag valt att inte längre använda sig av illegala streamingtjänster längre, utan istället välja att betala för underhållning av hög kvalitet. De flesta streamingtjänster är rimliga priset, som Disney kostar idag 590 kronor för ett helt år. Då kan du kolla på alla filmer, serier och dokumentärer som Disney bjuder på. Netflix kostar för ett Basic konto 89 kronor i månaden och för ett premium kostar det 159 kronor i månaden.

Nackdelar med illegala streamingtjänster

Att använda sig av illegala streamingtjänster kommer självklart med fördelar, både för dig, men även för filmindustri och för streamingtjänster. Om du kollar på serier eller filmer på en illegal streamingtjänst är det för det mesta inte en hög kvalitet, medan lagliga streamingtjänster bjuder på högupplöst media. Du kan heller inte för det mesta använda dig av undertexter som du kan på lagliga streamingtjänster.

En annan nackdel med illegala streamingtjänster är att det leder till att tjänster som Netflix blir dyrare, eftersom andra sajter illegalt använder deras filmer och serier gratis. När du betalar för lagliga streamingtjänster ger detta också pengar till personerna som står bakom filmen och gör att allt deras hårda arbete blir belönat.

Att streama på lagliga streamingtjänster är alltid rekommenderat, och om du är intresserad av börsen är streamingtjänster en bra investering. Börsen går självklart upp och ner konstant, men streamingtjänster växer hela tiden i popularitet och är inget som kommer att försvinna den närmaste tiden.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev