Så här gör du för att låna pengar direkt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Så här gör du för att låna pengar direkt

Så

Om du plötsligt står inför en nödsituation där du inte kan vänta på att nästa lön rullar in på kontot kan ett lån med direkt utbetalning vara en lösning. Oavsett om det är en plötslig renovering som måste göras, om du måste fixa ett läckage i ett vattenrör eller kanske ta med hunden till veterinären, så kan det stabilisera din ekonomi för att låna pengar direkt.

Att låna pengar direkt är inte alls särskilt svårt. Några gånger kan man till och med få pengarna insatta på sitt konto under dagen. Vill du ta reda på hur man gör för att låna pengar direkt kan du använda dig av vår steg-för-steg-guide här nedan.

Fördelar och nackdelar med direktlån

Fördelar

  • Det går snabbt att få dem utbetalda
  • Oftast ställs inte jättehöga krav på låntagaren
  • Det finns många olika långivare att välja mellan

Nackdelar

  • Många små lån kan försämra ens kreditvärdighet
  • Man riskerar att bli skuldsatt om man inte återbetalar lånet i tid
  • Små lån med snabb utbetalningstid tenderar att ha väldigt höga räntor

Bestäm belopp och låneform

Härnäst är det dags att måla upp en tydlig bild av det lån du tänker ansöka om. Genom att fastställa det belopp du är i behov av kommer du mycket enklare kunna hitta en låneform som passar dig och din situation. Är det till exempel ett större belopp du är i behov av för att köpa en bil är det ett billån du ska leta efter. Om du är på jakt efter ett halvstort lån för att samla dina nuvarande lån och krediter kommer du kunna dra fördel av ett samlingslån. Om det är ett mindre belopp, kanske bara några tusenlappar, är ett litet privatlån att överväga.

Se om du uppfyller kraven

Nästa steg är att se huruvida du ens uppfyller kraven som ställs av långivaren eller inte. Beroende på vilken låneform och vilket belopp du bestämmer dig för kommer olika krav ställas på dig. Du måste såklart uppfylla grundläggande krav, som att vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst eller tillräckligt kapital hos banken samt inte ha några skulder hos Kronofogden. Andra krav varierar som sagt från långivare till långivare och därför måste du sätta dig in i respektive långivares lånevillkor innan du påbörjar en ansökan.

Ansök om lånet online

Det enklaste sättet att låna pengar idag är med hjälp av en nätbaserad långivare. Det vill säga en långivare som opererar online. Hos online långivare fyller man helt enkelt i ett ansökningsformulär där man skriver sina personuppgifter och beloppet man önskar ansöka om. Sedan kommer en sedvanlig kreditupplysning att göras och (förhoppningsvis) blir du erbjuden ett lån. Detta kan du välja att skriva under eller inte.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt