Nyhet

Så

Så här gör du för att låna pengar direkt

Om du plötsligt står inför en nödsituation där du inte kan vänta på att nästa lön rullar in på kontot kan ett lån med direkt utbetalning vara en lösning. Oavsett om det är en plötslig renovering som måste göras, om du måste fixa ett läckage i ett vattenrör eller kanske ta med hunden till veterinären, så kan det stabilisera din ekonomi för att låna pengar direkt.

Att låna pengar direkt är inte alls särskilt svårt. Några gånger kan man till och med få pengarna insatta på sitt konto under dagen. Vill du ta reda på hur man gör för att låna pengar direkt kan du använda dig av vår steg-för-steg-guide här nedan.

Fördelar och nackdelar med direktlån

Fördelar

  • Det går snabbt att få dem utbetalda
  • Oftast ställs inte jättehöga krav på låntagaren
  • Det finns många olika långivare att välja mellan

Nackdelar

  • Många små lån kan försämra ens kreditvärdighet
  • Man riskerar att bli skuldsatt om man inte återbetalar lånet i tid
  • Små lån med snabb utbetalningstid tenderar att ha väldigt höga räntor

Bestäm belopp och låneform

Härnäst är det dags att måla upp en tydlig bild av det lån du tänker ansöka om. Genom att fastställa det belopp du är i behov av kommer du mycket enklare kunna hitta en låneform som passar dig och din situation. Är det till exempel ett större belopp du är i behov av för att köpa en bil är det ett billån du ska leta efter. Om du är på jakt efter ett halvstort lån för att samla dina nuvarande lån och krediter kommer du kunna dra fördel av ett samlingslån. Om det är ett mindre belopp, kanske bara några tusenlappar, är ett litet privatlån att överväga.

Se om du uppfyller kraven

Nästa steg är att se huruvida du ens uppfyller kraven som ställs av långivaren eller inte. Beroende på vilken låneform och vilket belopp du bestämmer dig för kommer olika krav ställas på dig. Du måste såklart uppfylla grundläggande krav, som att vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst eller tillräckligt kapital hos banken samt inte ha några skulder hos Kronofogden. Andra krav varierar som sagt från långivare till långivare och därför måste du sätta dig in i respektive långivares lånevillkor innan du påbörjar en ansökan.

Ansök om lånet online

Det enklaste sättet att låna pengar idag är med hjälp av en nätbaserad långivare. Det vill säga en långivare som opererar online. Hos online långivare fyller man helt enkelt i ett ansökningsformulär där man skriver sina personuppgifter och beloppet man önskar ansöka om. Sedan kommer en sedvanlig kreditupplysning att göras och (förhoppningsvis) blir du erbjuden ett lån. Detta kan du välja att skriva under eller inte.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt