Stillfront visat stark tillväxt i andra kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Stillfront visat stark tillväxt i andra kvartalet

Stillfront

Spelutvecklaren Stillfront redovisade ett justerat ebitda-resultat på 510 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket var en ökning från 197 Mkr under samma period i fjol. Enligt estimat från fyra olika analytiker väntades siffran landa på 495 Mkr. Några som är nöjda med bolagets utveckling är duon bakom Tin Fonder.

Tin Fonder som har sett stillfront växa till fondens fjärde största innehav, det efter att aktien stigit med 130% hittills i år.

I samband med rapporten berättade bolagets VD, Jörgen Larsson att han var nöjd med kvartalet. ”Intäkterna gynnades av en stark organisk tillväxt i vår spelportfölj samt tillväxt från våra förvärvade studios Kixeye, Storm8 och Candywriter. Med våra senaste förvärv har vi förbättrat vårproduktmix ytterligare genom den nya vertikalen Casual & Mash-up. Den positiva utvecklingen under det andra kvartalet drevs delvis av effekterna av den pågående covid-19-pandemin, vilket har lett till en ökad spelaktivitet i alla regioner samt ett ökat antal betalande användare”.

Stillfronts ebit-resultat uppgick till 336 Mkr vilket var en ökning från 133 Mkr under det andra kvartalet 2019. Något som Jörgen Larsson var mycket nöjd med. ”Den pågående covid-19-pandemin kommer fortsatt ha en inverkan på koncernens resultat på grund av det starka inflödet av nya användare under andra kvartalet samt ökad aktivitet inom befintliga användarbaser, även om vi förväntar oss ett mer normaliserat mönster inklusive säsongseffekter under andra halvåret”.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.