Stillfront visat stark tillväxt i andra kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Stillfront visat stark tillväxt i andra kvartalet

Stillfront

Spelutvecklaren Stillfront redovisade ett justerat ebitda-resultat på 510 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket var en ökning från 197 Mkr under samma period i fjol. Enligt estimat från fyra olika analytiker väntades siffran landa på 495 Mkr. Några som är nöjda med bolagets utveckling är duon bakom Tin Fonder.

Tin Fonder som har sett stillfront växa till fondens fjärde största innehav, det efter att aktien stigit med 130% hittills i år.

I samband med rapporten berättade bolagets VD, Jörgen Larsson att han var nöjd med kvartalet. ”Intäkterna gynnades av en stark organisk tillväxt i vår spelportfölj samt tillväxt från våra förvärvade studios Kixeye, Storm8 och Candywriter. Med våra senaste förvärv har vi förbättrat vårproduktmix ytterligare genom den nya vertikalen Casual & Mash-up. Den positiva utvecklingen under det andra kvartalet drevs delvis av effekterna av den pågående covid-19-pandemin, vilket har lett till en ökad spelaktivitet i alla regioner samt ett ökat antal betalande användare”.

Stillfronts ebit-resultat uppgick till 336 Mkr vilket var en ökning från 133 Mkr under det andra kvartalet 2019. Något som Jörgen Larsson var mycket nöjd med. ”Den pågående covid-19-pandemin kommer fortsatt ha en inverkan på koncernens resultat på grund av det starka inflödet av nya användare under andra kvartalet samt ökad aktivitet inom befintliga användarbaser, även om vi förväntar oss ett mer normaliserat mönster inklusive säsongseffekter under andra halvåret”.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt