Stöd vid nystart av företag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Stöd vid nystart av företag

Lite beroende på situation och inriktning på det företag som ska startas så finns det olika stöd och lån att ansöka om. Om det är stöd, långsiktigt eller kortsiktiga lån som är bäst avgör du som egenföretagare och vad du ska ha pengarna till.

Tillfällen när ett företagslån utan säkerhet är bäst

Det som är snabbast är att ta ett företagslån för nyetablerade, med dessa lån får man likvida medel snabbt men det kostar ofta ganska mycket i form av hög ränta. Behöver man ett lån på kort sikt och som kommer kunna betalas tillbaka snabbt är det ett utmärkt sätt att ta sig ur en tillfällig ebb på kontanter.

Topplån med hjälp av Almi företagslån

Det statligt ägda Almi Företagspartner AB är det många mindre företag som känner igen för deras rådgivning och som nätverkspartner. Men de erbjuder även företagslån som kompletterar lån som du får från din bank. Se det som topplån när man saknar det sista kapitalet. Lånet kan fås av både nyetableringar och de företag som till exempel ska investera. Som vanligt är affärsidé med möjlighet till utveckling och lönsamhet viktigare än faktisk ekonomisk situation

Som med det mesta som är statligt i grunden så är ansökningsprocessen inte helt snabb och det gäller att man kan vänta på pengarna lite grann. Men de är ofta ganska generösa villkor på dessa lån så om man kan vänta kan det vara värt det.

Traditionellt och tryggt med ett banklån

Många av de traditionella och lite modernare bankerna erbjuder också banklån till företagare. När man är nystartad eller om man ligger i startgroparna kan det vara svårt att få ett banklån. Att prata med en bankman som är inriktad på denna typ av lån och pitcha sin affärsidé och budget är då absolut en bra idé - banklån är ofta det billigaste alternativet. Ett tips är att det kan vara bra att öva på att presentera sig och sitt företag innan man går på sådana möten.

Ta hjälp utifrån med en investerare

Att hitta och få med en investerare på sin företagsresa kan vara det bästa och det sämsta som man kan göra. Det som är bra är att man får testa sin företagsidé mot någon som är erfaren av nystarter och som kan ge dig nyttig feedback. Att ha med en person som är duktig på nystarter kan också vara oerhört nyttigt om man själv är nybörjare, så slipper man göra en massa nybörjarmisstag i onödan. Men att ha en utomstående med som vill påverka hur du driver ditt företag kan också ta udden av glädjen. Så se till att få med rätt person om du satsar på en investerare så har du massor att vinna.

Ta hjälp av bidrag för att komma i gång

För den som är arbetslös, har en bra företagsidé och som vill starta eget kan arbetsförmedlingen hjälpa till med starta eget-bidrag. Om du beviljas starta eget bidrag så får du ekonomisk hjälp under en period. Ofta består det av hjälp med den egna inkomsten under den första tiden och inte till själva verksamheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt