Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Stöd vid nystart av företag

Lite beroende på situation och inriktning på det företag som ska startas så finns det olika stöd och lån att ansöka om. Om det är stöd, långsiktigt eller kortsiktiga lån som är bäst avgör du som egenföretagare och vad du ska ha pengarna till.

Tillfällen när ett företagslån utan säkerhet är bäst

Det som är snabbast är att ta ett företagslån för nyetablerade, med dessa lån får man likvida medel snabbt men det kostar ofta ganska mycket i form av hög ränta. Behöver man ett lån på kort sikt och som kommer kunna betalas tillbaka snabbt är det ett utmärkt sätt att ta sig ur en tillfällig ebb på kontanter.

Topplån med hjälp av Almi företagslån

Det statligt ägda Almi Företagspartner AB är det många mindre företag som känner igen för deras rådgivning och som nätverkspartner. Men de erbjuder även företagslån som kompletterar lån som du får från din bank. Se det som topplån när man saknar det sista kapitalet. Lånet kan fås av både nyetableringar och de företag som till exempel ska investera. Som vanligt är affärsidé med möjlighet till utveckling och lönsamhet viktigare än faktisk ekonomisk situation

Som med det mesta som är statligt i grunden så är ansökningsprocessen inte helt snabb och det gäller att man kan vänta på pengarna lite grann. Men de är ofta ganska generösa villkor på dessa lån så om man kan vänta kan det vara värt det.

Traditionellt och tryggt med ett banklån

Många av de traditionella och lite modernare bankerna erbjuder också banklån till företagare. När man är nystartad eller om man ligger i startgroparna kan det vara svårt att få ett banklån. Att prata med en bankman som är inriktad på denna typ av lån och pitcha sin affärsidé och budget är då absolut en bra idé - banklån är ofta det billigaste alternativet. Ett tips är att det kan vara bra att öva på att presentera sig och sitt företag innan man går på sådana möten.

Ta hjälp utifrån med en investerare

Att hitta och få med en investerare på sin företagsresa kan vara det bästa och det sämsta som man kan göra. Det som är bra är att man får testa sin företagsidé mot någon som är erfaren av nystarter och som kan ge dig nyttig feedback. Att ha med en person som är duktig på nystarter kan också vara oerhört nyttigt om man själv är nybörjare, så slipper man göra en massa nybörjarmisstag i onödan. Men att ha en utomstående med som vill påverka hur du driver ditt företag kan också ta udden av glädjen. Så se till att få med rätt person om du satsar på en investerare så har du massor att vinna.

Ta hjälp av bidrag för att komma i gång

För den som är arbetslös, har en bra företagsidé och som vill starta eget kan arbetsförmedlingen hjälpa till med starta eget-bidrag. Om du beviljas starta eget bidrag så får du ekonomisk hjälp under en period. Ofta består det av hjälp med den egna inkomsten under den första tiden och inte till själva verksamheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.