Stor kurspotential för kryptobolaget – Välkommen på digital investerarträff
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Stor kurspotential för kryptobolaget – Välkommen på digital investerarträff

Stor

En stark kryptomarknad och flertal andra triggers gör att det finns en betydande kurspotential för Hilbert Group nu när bolagets aktie listas på Nasdaq First North, bedömer analysföretaget Emergers.

I en uppdragsanalys konstaterar Emergers i sitt basscenario att aktien bör kunna handlas i intervallet 25 – 31 kronor.

Exceptionell start

”Baserat på en kombinerad substans och multipelvärdering visar vårt base case stöd för ett motiverat värde på 25–31 SEK på 18 månaders sikt, samtidigt som vi ser betydligt högre potential än så om stjärnorna fortsätter stå rätt för både Hilbert och kryptomarknaden”, konstaterar Emergers i sin analys, och fortsätter:

Efter en exceptionell start för sin algoritmstyrda kryptofond med en årlig snittavkastning på 160 procent växlar det tunga teamet bakom Hilbert Group nu upp. Stadda i kassan efter vårens finansiering går man nu till First North, där vi räknar med lanseringen av tre nya fonder och en dataanalystjänst, nya kryptoinriktade VC-investeringar och intäkter över 100 MSEK inom några år, framförallt drivet av utväxlingen på starkt inflöde i kapitalförvaltningen.”


Baserat på lång erfarenhet inom investment banking och hedgefondsförvaltning erbjuder teamet bakom Hilbert Group en unik och diversifierad exponering mot kryptomarknaden, långt bortom bitcoin, konstaterar Emergers.

Kryptovalutor med bitcoin i spetsen har de senaste åren gjort en tillväxtresa som ingen annan finansiell tillgång varit i närheten av. Analysföretaget antar i sin modell en långsammare uppgång framöver, på 50 procent per år än den historiska tillväxten på 197 procent årligen senaste tio åren.

Växer snabbt

Hilbert lägger till tre nya affärsområden i form av VC-investeringar i blockkedjerelaterade bolag, en Data & Analys-tjänst vilket är en marknad som växer snabbt i takt med att intresset för handel med digitala tillgångar växer, samt en egenhandel som vi betraktar som en option i vår analys.

”Hilbert Group erbjuder en väl diversifierad exponering mot blockkedjeteknikens tillväxt. Via kapitalförvaltningen kapitaliserar de på den volatilitet som råder på kryptomarknaden. Egenhandeln kommer, via främst långa positioner att ge bolaget exponering mot den långsiktiga marknadsutvecklingen av kyptovalutor, framför allt bitcoin. Data & Analys syftar till att förse andra aktörer med kvalitativ research för att på så sätt underlätta och göra handeln med digitala tillgångar mer lättillgänglig. Tjänster som bolaget kommer att kunna ta betalt för”, bedömer Emergers och fortsätter:

”Slutligen kommer Hilbert att kunna bidra med kapital och kompetens via Venture Capital till noga utvalda startups i branschen med målet att dessa ska bli vinstgenererande på tre till sju år. På så sätt täcker Hilbert in ett brett spektrum av krypto- och blockchainmarknaden.”

Läs analysen i sin helhet här

Välkommen på investerarträff med Hilbert Group

Hilbert Group är ett unikt kryptoinvestmentbolag som direktnoterades på Nasdaq First North den 27 oktober. I anslutning till detta bjuder Hilbert Group därför in allmänheten till en digital investerarträff, vilken hålls torsdag den 11 november kl 08.30 – 09.30.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt