Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Strategier för en kostnadseffektiv privatekonomi

Sparande är något som vi alla borde komma igång med. Särskilt när ni är hyfsat unga med tanke på den ränta-på-ränta effekt som du då kan få på dina investeringar. Det många missar är att vem som helst kan bli miljonär på sitt sparande om de har de rätta strategierna och en helt okej lön.

Vill man ha pengar över till design och inredning så gäller det att vända på kronorna och en smart strategi för hur jag får pengar över är följande:

Hitta kampanjer

Det du borde göra regelbundet är att hitta kampanjer och det kan man endast göra i en tjänst som jämför elavtal. Det du behöver ha koll på är ditt anläggnings-id som går att hitta numret på i den där elmätaren. Du vet den boxen som finns i hallen och oftast inte är så snygg eller designbar. När du har det numret så går bytet av elavtal riktigt snabbt att utföra då man får knappa in några få preferenser som miljövänlighet och storlek på lägenhet eller villa som bestämmer hur mycket el du faktiskt förbrukar. Då får du i toppen av listan på rörliga elavtal fram kampanjpriser som gäller oftast i minst ett år.

Välj ett kampanjpris från ett schysst elbolag

Man behöver inte söka runt så mycket på de olika elbolagen för att se att det skiljer sig markant i vad för omdömen de får online. Då är det en bra strategi att jämföra elbolagens budskap och läsa recensioner om dem. Nu går det att sortera på Elbyte på schysst elhandel där man bara hittar elbolag med gott rykte och seriös verksamhet. Det säger ju inte att andra elbolag också är bra men jag gillar certifikat när jag ska välja sådana här produkter. En kvalitetsstämpel gör att det känns tryggt för mig som användare av el.

Miljövänlig el

Min sista uppmaning är egentligen att välja något elavtal som går längre med sitt miljöarbete. Vet inte om ni också fått massa reklam från el som är 100 % kärnkraft och det där duger inte riktigt i dagens samhälle. Vi kan göra bättre än så tillsammans. Hittar massa elavtal med förnyelsebar el från vind- och vattenkraft med kampanjpris. Dessutom så finns det elbolag som Greenely och Falkenberg Energi som jobbar stenhårt med miljön och är certifierade med Bra Miljöval som ser till att elproduktionen sker utan någon som helst skada på miljön. Greenely fanns på kampanjpris så den lösningen kan jag rekommendera då man dessutom får en app med massa erbjudanden och kan följa sitt elpris per timme.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt