Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Strategier för en kostnadseffektiv privatekonomi

Sparande är något som vi alla borde komma igång med. Särskilt när ni är hyfsat unga med tanke på den ränta-på-ränta effekt som du då kan få på dina investeringar. Det många missar är att vem som helst kan bli miljonär på sitt sparande om de har de rätta strategierna och en helt okej lön.

Vill man ha pengar över till design och inredning så gäller det att vända på kronorna och en smart strategi för hur jag får pengar över är följande:

Hitta kampanjer

Det du borde göra regelbundet är att hitta kampanjer och det kan man endast göra i en tjänst som jämför elavtal. Det du behöver ha koll på är ditt anläggnings-id som går att hitta numret på i den där elmätaren. Du vet den boxen som finns i hallen och oftast inte är så snygg eller designbar. När du har det numret så går bytet av elavtal riktigt snabbt att utföra då man får knappa in några få preferenser som miljövänlighet och storlek på lägenhet eller villa som bestämmer hur mycket el du faktiskt förbrukar. Då får du i toppen av listan på rörliga elavtal fram kampanjpriser som gäller oftast i minst ett år.

Välj ett kampanjpris från ett schysst elbolag

Man behöver inte söka runt så mycket på de olika elbolagen för att se att det skiljer sig markant i vad för omdömen de får online. Då är det en bra strategi att jämföra elbolagens budskap och läsa recensioner om dem. Nu går det att sortera på Elbyte på schysst elhandel där man bara hittar elbolag med gott rykte och seriös verksamhet. Det säger ju inte att andra elbolag också är bra men jag gillar certifikat när jag ska välja sådana här produkter. En kvalitetsstämpel gör att det känns tryggt för mig som användare av el.

Miljövänlig el

Min sista uppmaning är egentligen att välja något elavtal som går längre med sitt miljöarbete. Vet inte om ni också fått massa reklam från el som är 100 % kärnkraft och det där duger inte riktigt i dagens samhälle. Vi kan göra bättre än så tillsammans. Hittar massa elavtal med förnyelsebar el från vind- och vattenkraft med kampanjpris. Dessutom så finns det elbolag som Greenely och Falkenberg Energi som jobbar stenhårt med miljön och är certifierade med Bra Miljöval som ser till att elproduktionen sker utan någon som helst skada på miljön. Greenely fanns på kampanjpris så den lösningen kan jag rekommendera då man dessutom får en app med massa erbjudanden och kan följa sitt elpris per timme.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt