Sista chansen att teckna i IoT-bolaget som hjälper sina kunder till ökad digitalisering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna i IoT-bolaget som hjälper sina kunder till ökad digitalisering

Sista

Netmore är en Internet of Things-operatör (IoT) baserad i Stockholm. Genom att koppla upp fastigheter, industriella anläggningar och sensorer hjälper Netmore till med digitaliseringen för sina kunder och partners. Bolaget är nu redo för en storskalig utrullning av 5G och IoT till fastighetsmarknaden.

Netmore har idag tre affärsområden: Netmore Property Network, Netmore IoT Network och Netmore Open Access 5G Network. Netmores affärsmodell bygger på att ackumulera successivt växande återkommande intäktsströmmar som kommer från de abonnemangs- och serviceintäkter vilka växer fram inom affärsområdena fastighetsnätverk, 5G och storskalig IoT.

Kraftfull ägarstruktur

Huvudägaren Buildroid (Vincero och Stronghold) med särskilt fokus på digitalisering inom fastigheter kompletteras av fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och infrastrukturinvesteraren Polar Structure. Netmore skapar tillsammans med dessa finansiella och strategiska förutsättningar för storskalig utrullning av nätverksinfrastruktur ämnad för att driva digitalisering och för att koppla upp tusentals fastigheter och miljontals IoT-enheter.

Även bolagets vd, Ove Anebygd, har en omfattande erfarenhet av att leda och bygga tillväxbolag med särskilt fokus på digital transformation inom telekomsektorn.

Ambition att bli den ledande europeiska IoT-leverantören

Netmores vision är att bli en ledande europeisk IoT-leverantör och knyter därför strategiska partnerskap och har de senaste åren även genomfört ett antal förvärv. Gruppen består av ett antal dotterbolag som utför projekt i Tyskland, Storbritannien och Irland utöver verksamheten i Norden, där majoriteten av bolagets verksamhet idag finns.

Emission för att skala upp tillväxten

Emissionslikviden kommer att användas till fortsatt uppbyggnad av verksamheten för att nå snabbare tillväxt. Detta kommer ske genom förstärkning av marknad/försäljning, fortsatt utveckling av Netmore Groups kärnverksamheter – Property Network, IoT Network och Open Access 5G Network, internationell tillväxt samt övergång till abonnemangsaffärsmodell.

Emissionslikviden är avsedd att fördelas procentuellt enligt nedanstående prioritering:

  • Löpande verksamhet (cirka 10% av emissionsbeloppet)
  • Kundbearbetning och pilotinstallationer (cirka 40% av emissionsbeloppet)
  • Sälj och marknadsföring (cirka 30% av emissionsbeloppet)
  • Produktutveckling (cirka 20% av emissionsbeloppet)


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Netmore

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt