Sista chansen att teckna i greentech-bolaget som adresserar marknaden för elbilsladdning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista chansen att teckna i greentech-bolaget som adresserar marknaden för elbilsladdning

Sista

Greentech-bolaget ChargePanel erbjuder en mjukvaruplattform för laddningssystem för elfordon med syfte att förenkla laddningsprocessen för ägare av eldrivna fordon. Bolaget vill accelerera sin tillväxtstrategi och genomför just nu en kapitalanskaffning samt avser noteras på Nasdaq First North.


Den tekniska mjukvaruplattformen möjliggör för ChargePanels B2B-kunder att organisera och driva deras nätverk av laddningsstolpar på ett effektivt sätt – ta betalt, organisering samt kommunicering med laddpunkterna, oavsett om dessa är placerade i hemmamiljö, på arbetsplats eller utmed vägen. Kunderna kan med ChargePanels system själv bestämma om dennes laddpunkter ska vara privata eller publika, ha tillgång till e-roaming för ökad tillgänglighet och intjäningsmöjlighet, samt välja språk.

ChargePanel erbjuder en intelligent mjukvara, ChargePanel White Label SaaS Solution, till elbilsladdningsindustrin för det stora och kraftigt växande behovet av väl fungerande nätverk och infrastruktur. Över hela världen,” kommenterar VD Jan Berggren.

Skalbar affärsmodell med potential för hög lönsamhet

ChargePanels affärsidé bygger på en SaaS-modell som möjliggörs av att den följer OCPP, vilket är Europas största nätverksprotokoll och finns idag i 78 länder utspridda på alla kontinenter. Detta möjliggör att ChargePanels mjukvara enkelt kan koppla upp sig mot befintlig och senare tillagd infrastruktur samt hårdvara.

På så sätt är ChargePanel oberoende av både elbolag och hårdvarutillverkare, vilket betyder att bolaget äger dess egen agenda och är fria att agera med vilka andra aktörer som helst på marknaden. Vidare är ChargePanels mjukvaruplattform även ansluten till ett globalt eRoaming nätverk med flera operatörer, vilket i praktiken innebär att slutkunder kan koppla upp sig till eRoaming för att ladda elfordon oavsett vilken EV-laddningsstation som de använder.

Ansvarig analytiker hos Analyst Group kommenterar

En investering i ChargePanel ger en spännande exponering mot en starkt växande marknad och möjligheten att vara med på en resa med ett bolag med potential till att visa hög lönsamhet över tid. Marknaden för elbilsladdning har en förväntad global årlig tillväxt (CAGR) mellan åren 2020 och 2027 om ca 27 %, vilket skapar goda förutsättningar för att ChargePanel ska lyckas med sin tillväxtstrategi, att finnas på alla världsdelar innan utgången av år 2025. ChargePanels mjukvarusystem har även många konkurrrensfördelar då deras lösning är helt oberoende av energibolag och tillverkare av laddningsstolpar.

Bolagets produkt saluförs endast som en white label-produkt, och då ChargePanel använder sig av OCPP som standard kan Bolagets mjukvara integreras med olika hårdvara världen runt. Analyst Group anser att ChargePanel står i startgropen för en spännande tillväxtperiod då Bolaget har många konkurrensfördelar på en starkt växande marknad, där värdedrivarna framöver anses vara användandet av OCPP samt att produkterna bygger på e-roaming. Detta innebär att affärsmodellen är internationellt gångbar, vilket underlättar den planerade expansionen”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.

Bonusvideo: Analyst Group intervjuar ChargePanel.

ChargePanel adresserar en starkt växande marknad

Marknaden för elbilsladdning växer snabbt och förväntas visa en förväntad global årlig marknadstillväxt (CAGR) om 27 % mellan åren 2020 till 2027, för att då uppgå till ett marknadsvärde om 25,5 bnUSD. Tillväxten bygger på en ökad hållbarhetstrend ihop med regleringar och lagkrav.

EU har satt ett mål om att minska utsläppen från transportsektorn med 60 procent från 1990 års nivåer till år 2025, och regeringar i olika länder har valt att implementera flera regulatoriska styrmedel för att skapa incitament för befolkningen att vända sig mot miljövänligare alternativ som elbilar. Försäljningsvolymen av elbilar ökade med 164 % under år 2020, vilket skapar goda förutsättningar för ChargePanel.

Tre anledningar att teckna i IPOn

 1. Planerad internationell expansion – redo att växa med befintliga kunder
 2. Senaste årens investeringar ger nu ett tydligt startskott på tillväxt
 3. Starkt växande marknad med regulatorisk medvind

Erbjudandet i sammandrag

 • Värdering (pre money): 71 MSEK
 • Teckningsperiod: 16 nov - 30 nov 2021
 • Teckningskurs: 5,9 SEK
 • Emissionsvolym: 24,9 MSEK
 • Lägsta investering: 5 310 SEK 5 310 SEK
 • Garanti- och teckningsåtagande: 71 %
 • Första handelsdag: 9 dec
 • Handelsplats: Nasdaq First North
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna med BankID Memorandum Hemsida


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om ChargePanel

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt