Nyhet

ABN Amro kompenserar konsumenter efter räntefel

Nederländska bankjätten ABN Amro och konsumentverket i landet har kommit överens om ett kompensationssystem för konsumenter som betalat för mycket ränta på sina konsumentkrediter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nederländska Kifid, en myndighet inom finansiella tjänster, har tidigare fastställt att ett antal banker, inklusive ABN Amro, inte har följt marknadsräntorna tillräckligt när de beräknade räntorna.

Banken har öronmärkt cirka 250 miljoner euro för återbetalning till kunder och kostnader kopplade till utförandet. Av det beloppet har banken redan satt av 30 miljoner. Det innebär en ytterligare kostnad på 220 miljoner euro som tas i tredje kvartalet.

Cirka 15 procent av alla kunder med den här typen av kreditfacilitet är berättigade till ersättning. Banken räknar med att kompensera varje berörd kund fram till slutet av 2022. De allra flesta kunderna kommer att få en ersättning på mellan 50 och 1 750 euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABN AMRO Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABN AMRO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt