Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ABN Amro kompenserar konsumenter efter räntefel

Nederländska bankjätten ABN Amro och konsumentverket i landet har kommit överens om ett kompensationssystem för konsumenter som betalat för mycket ränta på sina konsumentkrediter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nederländska Kifid, en myndighet inom finansiella tjänster, har tidigare fastställt att ett antal banker, inklusive ABN Amro, inte har följt marknadsräntorna tillräckligt när de beräknade räntorna.

Banken har öronmärkt cirka 250 miljoner euro för återbetalning till kunder och kostnader kopplade till utförandet. Av det beloppet har banken redan satt av 30 miljoner. Det innebär en ytterligare kostnad på 220 miljoner euro som tas i tredje kvartalet.

Cirka 15 procent av alla kunder med den här typen av kreditfacilitet är berättigade till ersättning. Banken räknar med att kompensera varje berörd kund fram till slutet av 2022. De allra flesta kunderna kommer att få en ersättning på mellan 50 och 1 750 euro.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om ABN AMRO Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABN AMRO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt