Nyhet

ABN

ABN Amros intäkter lägre än väntat

Nederländska bankjätten ABN Amro redovisar ett lägre nettoresultat och lägre intäkter än väntat för det första kvartalet.

De totala intäkterna uppgick till 1 847 miljoner euro (1 924), vilket var sämre än Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 1 890 miljoner euro.

Rörelsekostnaderna uppgick till 1 843 miljoner euro (1 300), analytikerkonsensus var 1 630 miljoner euro. Rörelseresultatet blev 4 miljoner euro (624). Nettoresultatet blev -54 miljoner euro (-395), väntat var -33 miljoner euro.

Avsättningar för kreditförluster var 77 miljoner euro.

ABN Amro skriver att den nederländska ekonomin fortsatt påverkas av krisen och att man förväntar sig en återhämtning under det andra halvåret.

ABN Amro, MEURQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020
Intäkter1 8471 890-2,3%1 924
Rörelsekostnader1 8431 63013,1%1 300
Rörelseresultat4624
Nettoresultat-54-33-395
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005F83C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABN AMRO Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABN AMRO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt