Nyhet

Acarix minskar omsättning men även rörelseförlusten under andra kvartalet

Acarix redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även minskad förlust.

Omsättningen sjönk 56,0 procent till 292 000 kronor (664 000).

Rörelseresultatet blev -10,36 miljoner kronor (-12,3).

Resultatet efter skatt blev -10,39 miljoner kronor (-12,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,20 kronor (-0,54).

Under andra kvartalet såldes fyra CADScor-System och 660 engångsplåster till slutförbrukare. Utöver dessa system såldes sex demosystem till distributörer och ett system uthyrdes.

Acarix meddelade i mitten av juli att man ska ta in cirka 56 miljoner kronorn i en företrädesemission där teckningsperioden pågår mellan 21 augusti och 4 september.

"Resultatet av en tidigareläggning av ytterligare kapitalanskaffning möjliggör att vi redan i fjärde kvartalet säkrat resurser för att fullt ut utnyttja och vidareförädla Acarix potential genom att fullfölja och implementera vår kommersiella strategi mot en starkare position på marknaden", skriver vd Per Persson.

Acarix, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,290,66-56,0%
Rörelseresultat-10,36-12,3
Nettoresultat-10,39-12,3
Resultat per aktie, kronor-0,20-0,54

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acarix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acarix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt