Nyhet

Acarix omsättning ökade i Q3

Acarix redovisar en betydligt högre omsättning och mindre förlust i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,8 miljoner kronor (0,1). Under kvartalet såldes det 14 (3) CADScor-System och 1 320 (496) engångsplåster till både slutförbrukare och distributörer. Antalet sålda CadScor-System gör Q3 till bolagets bästa kvartal hittills.

"Framgången baseras främst på en stark utveckling i Tyskland, Österrike och Schweiz, men vi mottog också våra första order i Mellanöstern vilket bidrog till det positiva resultatet. I kombination med försäljning av våra engångsplåster motsvarar detta en betydande omsättningstillväxt jämfört med samma tid föregående år", säger vd Per Persson.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -8,9 miljoner kronor (-11,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,11 kronor (-0,49).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,4 miljoner kronor (-11,0).

Likvida medel uppgick till 76,4 miljoner kronor (27,7).

Acarix, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,80,1700,0%
Rörelseresultat-8,9-11,3
Resultat före skatt-8,9-11,3
Nettoresultat-8,9-11,3
Resultat per aktie, kronor-0,11-0,49
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,4-11,0
Likvida medel76,427,7175,8%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acarix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acarix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt