Nyhet

Aegirbio handelsstoppas efter knappt 3 minuters handel - erhållit patent (uppdatering)

(Lägger till tredje stycket)

Diagnostikföretaget Aegirbio har handelsstoppats efter knappt 3 minuters handel där aktien hann stiga totalt 9,9 procent. Kort därefter framgår det att bolaget fått ett patent från Europapatentverket avseende Point-of-care och point-of-need tester för sköldkörtelhormon.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Godkännandet följer på ett tidigare "intention to grant"-beslut som meddelades den 30 juni, skriver bolaget. Det var alltså väntat att patenten skulle erhållas efter att viss formalia var avklarad.

Patentskyddet ska gälla till och med 2039 i Europa.

- Patentet skyddar användningen av två viktiga enzymer, DIO II och DIO III, för diagnostiska tillämpningar. Förutom i Europa har Aegirbio lämnat in patentansökningar för Thyrolytics-apparat i flera andra länder, inklusive USA, Japan Indien och Kina, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt