Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aegirbio handelsstoppas efter knappt 3 minuters handel - erhållit patent (uppdatering)

(Lägger till tredje stycket)

Diagnostikföretaget Aegirbio har handelsstoppats efter knappt 3 minuters handel där aktien hann stiga totalt 9,9 procent. Kort därefter framgår det att bolaget fått ett patent från Europapatentverket avseende Point-of-care och point-of-need tester för sköldkörtelhormon.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Godkännandet följer på ett tidigare "intention to grant"-beslut som meddelades den 30 juni, skriver bolaget. Det var alltså väntat att patenten skulle erhållas efter att viss formalia var avklarad.

Patentskyddet ska gälla till och med 2039 i Europa.

- Patentet skyddar användningen av två viktiga enzymer, DIO II och DIO III, för diagnostiska tillämpningar. Förutom i Europa har Aegirbio lämnat in patentansökningar för Thyrolytics-apparat i flera andra länder, inklusive USA, Japan Indien och Kina, skriver bolaget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.