Nyhet

Aegirbio kan ha brutit mot börsreglerna - Di

Diagnostikbolaget Aegerbio, som rasade på sin delårsrapport för det tredje kvartalet på tisdagen, kan ha begått brott mot reglerna för marknadsnoterade bolag när det gäller informationsgivning. Det uppger en person som arbetar med marknadstillsyn av aktier till Dagens industri.

Övertrampet ligger kring Aegirbios omsättning som uppgick till 5,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Utfallet var betydligt under de drygt 40 miljoner kronor som bolaget sade sig ha omsatt den 7 oktober, det vill säga efter utgången av det tredje kvartalet. Att försäljningen blev betydligt lägre beror på att bolaget fått återta produkter som skickats till Thailand.

Men enligt personen skulle man ha gått ut tidigare med detta besked.

”Du får ju inte skjuta upp sådan här information”, säger källan.

Aegirbio föll med nästan 30 procent på rapporten. Aktien har nu rasat över 90 procent sedan juli-toppen. Fram tills då hade aktien gått upp hela 1 700 procent sedan årsskiftet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt