Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger säljråd för högbelånade nykomlingen Preservium Property

Fastighetsbolaget Preservium Property är ett nytt "enfastighetsbolag" som noterades i dagarna och ger 6,1 procent direktavkastning. Synd bara att det är finansiell ingenjörskonst och inte starka kassaflöden som möjliggör den lockande utdelningen, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Bolaget skapas med en belåningsgrad om 70 procent och utan något utrymme att amortera ned lånen. Belåningen består av en obligation som löper på fem år till 2,18 procent ränta och ägs av en nordisk institution, skriver tidningen.

"Vi tycker ändå det är svagt av Pareto att skapa ännu ett bolag där finansieringen sträckts till sitt yttersta för att nå en utdelningsnivå som lockar investerare till en annars ganska ointressant produkt. Rådet blir sälj", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Preservium Property

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Preservium Property

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt