Affärsvärlden ger tummen upp för Case Group, teckna nyintroduktionen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Affärsvärlden ger tummen upp för Case Group, teckna nyintroduktionen

Affärsvärlden

Kapitalförvaltaren Case Group som står bakom räntefonden Safe Play noteras till ett rimligt pris. Men det gäller att årets fina resultat inte är en engångshändelse, skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 16 december.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolaget betalar 4 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 16,0 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om kort finansiell historik, bolaget grundades 2014, men historiken i prospektet sträcker sig bara från 2019.

"Givet den goda avkastningen i bolagets fonder i år så finns en risk att 2021 ger en toppvinst som inte upprepas redan nästa år. Vi har tagit viss höjd för det i våra prognoser. Men givet att Case inte tappar fondkapital så borde resultat i nivå med årets finnas på radarn även framöver. Då är aktien billig, med hänsyn tagen till nettokassan. Till en multipel på 8 gånger rörelsevinsten finns en okej uppsida. Därtill kommer chansen till värdeskapande förvärv. Aktien är klart mer riskfylld än de produkter Case säljer men vårt råd blir att teckna denna nyintroduktion", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Case Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt