Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden har ingen stark åsikt om Qlucore och ger ett neutralt råd

Noteringsaktuella mjukvarubolaget Qlucore vill ta in 90 miljoner kronor för att växa inom affärsområdet för precisionsdiagnostik inom cancer. Bland teckningsåtagarna återfinns både Rutger Arnhult och Sinch-grundarna. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjas handla 20 dagar efter sista anmälningsdag. Vidare är informationen i prospektet så pass bristfällig att det motiverar en dubbelflagga.

"Vi har ingen stark åsikt om aktien och landar i en neutral hållning. Möjligen kan Rutger Arnhult och Sinch-grundarnas teckningsåtagande skänka nog med stjärnglans för att noteringen skall bli bra", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Qlucore

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Qlucore

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt