Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden sätter köp på Initiator Pharma

Forskningsbolaget Initiator Pharma, som utvecklar läkemedel för behandling av erektil dysfunktion, har nyligen säkrat finansiering för en fas 2-studie med sin andra läkemedelskandidat inom området. I en uppdaterad analys är Affärsvärlden positiva och sätter köp på bolaget.

Affärsvärlden har tidigare analyserat Initiator i mars 2018 och var även då positiva till aktien. Nu har bolagets värde stigit rejält men Affärsvärlden anser att det är fullt motiverat.

"Vi uppfattar Initiator som ett seriöst och målmedvetet bolag med en motiverad ledning. Nya läkemedel inom erektil dysfunktion har en stor marknad och belöningen vid framgångar kan bli stor. Värderingen sticker inte ut varken jämfört med andra noterade bioteknikbolag i fas 2 eller jämfört med en potentiell affär med ett större läkemedelsbolag. Det är också en styrka att finansieringen är säkerställd", skriver Affärsvärlden.

https://www.affarsvarlden.se/analys/initiator-satsar-annu-hardare

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.