Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Airbnb

Airbnb redovisar miljardförlust i första rapporten som noterat bolag

Hemuthyraren Airbnb redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Bolaget, som påverkats negativt av pandemin, redovisar en miljardförlust i sin första rapport som noterat bolag. Aktien steg med 0,3 procent i efterhandeln efter att ha varit ned med 9 procent i den ordinarie handeln.

Omsättningen sjönk 22,6 procent till 859 miljoner dollar (1 110). Utfallet kan jämföras med Refinitivs analytikerkonsensus som låg på 748.

Resultat per aktie hamnade på -11,24 dollar. Förlusten var 3,89 miljarder dollar.

Airbnb räknar med att omsättningsminskningen blir mindre mätt som årstakt i det första kvartalet. Bokningarna väntas gå upp mot föregående år, men väntas ligga på en lägre nivå än 2019.

Airbnb, MUSDQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning85974814,8%1 110-22,6%
Resultat per aktie, USD-11,24
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM005B35C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Airbnb Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Airbnb Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.