All anledning att tro att distributören vill sälja in så mycket som möjligt - Rentunders vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

All anledning att tro att distributören vill sälja in så mycket som möjligt - Rentunders vd

Båttvättsbolaget Rentunder är upp nästan 90 procent idag på nyheten att det amerikanska intressebolaget (DIBW USA) lanserat en egen hemsida och meddelat att man tecknat avtal med nio underdistributörer.

Detta betraktas som ett naturligt steg för att bearbeta USA-marknaden. Under de senaste två åren har det investerats miljonbelopp för att få på plats nödvändiga tillstånd och genomföra långtidstester, vilket har öppnat upp marknaden. Sett till antalet båtar är marknaden i USA cirka 15 gånger större än Sverige.

Det är en av Rentunders distributörer som står för innehållet på hemsidan.

"Jag har all anledning och tro att distributören vill sälja in så mycket som möjligt i sitt område. Hur framtida fördelning blir om man väljer att titta på fler distributörer, växa tillsammans med nuvarande, eller finna andra sätt för att penetrera marknaden på bästa sätt är är deras beslut", säger vd Mikael Alvén till Finwire.

Det framgår på hemsidan att distributörerna återfinns i ett antal delstater, bland annat Florida, South Carolina, Georgia och Texas.

Rentunder har dock valt att behålla rättigheterna till och bearbeta den amerikanska västkusten i egen regi, där arbetet fortgår.

Bolaget har ett tidigare kommunicerat samarbete med Port District of San Diego för leverans och utvärdering av en tvätt i deras hamn.

"Kalifornien är känt för att ha en mycket omfattande myndighetsbyråkrati med många tillstånd och vi har inte funnit anledning att ha en annan åsikt från våra erfarenheter", säger bolagschefen och fortsätter:

"Vår bedömning är dock att västkusten ligger klart före övriga USA med att vilja och påbörja att bli av med giftfärgen för att rädda ekosystemet såväl som fiskerinäring, vilket är mycket positivt för oss".

Vd:n tillägger dock att det är svårt att sälja maskiner dit innan det finns klara tillstånd att en kund får driva tvätten kommersiellt. När/om det kan ske har bolagschefen ingen möjlighet att besvara, men detta arbete fortgår.

"Att ha Port District of San Diego på vår sida, en myndighetsägd organisation med cirka 500 anställda, är dock viktigt för oss, då de är högt respekterade och har resurserna och kontakterna att kunna driva en process som potentiellt påverkar många andra företag - exempelvis färgtillverkare och de som arbetar med att applicera denna", avslutar Alvén.

Efter dagens kraftiga kursuppgång har aktien återhämtat sig från den svaga kursutvecklingen under förra året.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rentunder

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Rentunder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt