Amerikanska teknikjättar förlorar miljardbelopp på investeringar i obligationer när räntorna stiger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska teknikjättar förlorar miljardbelopp på investeringar i obligationer när räntorna stiger

Stora amerikanska teknikjättar som Apple, Microsoft och Aphabet, som sitter på stora nettokassor, har förlorat miljardbelopp i dollar då bolagen investerat delar av sin kassa i obligationer som har tappat i värde när marknadsräntorna har klättrat i år.

Hårdast drabbat är Apple som rapporterade att obligationsförluster har minskat värdet på bolagets kassa och investeringar med 6 procent eller 11,3 miljarder dollar för niomånadersperioden fram till den 25 juni. Det motsvarar 12 procent av bolagets rörelsevinst under samma period. Det rapporterar The Information.

Microsoft och Alphabet rapporterade nedgångar på runt 3 procent i slutet av juni. Amazon och Meta Platforms, som har mindre nettokassor, har också drabbats negativt.

Alla fem bolagen lämnar delårsapporter för september-kvartalet denna vecka och de väntas rapportera ännu större obligationsförluster för detta kvartal.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.