Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amerikanska teknikjättar förlorar miljardbelopp på investeringar i obligationer när räntorna stiger

Stora amerikanska teknikjättar som Apple, Microsoft och Aphabet, som sitter på stora nettokassor, har förlorat miljardbelopp i dollar då bolagen investerat delar av sin kassa i obligationer som har tappat i värde när marknadsräntorna har klättrat i år.

Hårdast drabbat är Apple som rapporterade att obligationsförluster har minskat värdet på bolagets kassa och investeringar med 6 procent eller 11,3 miljarder dollar för niomånadersperioden fram till den 25 juni. Det motsvarar 12 procent av bolagets rörelsevinst under samma period. Det rapporterar The Information.

Microsoft och Alphabet rapporterade nedgångar på runt 3 procent i slutet av juni. Amazon och Meta Platforms, som har mindre nettokassor, har också drabbats negativt.

Alla fem bolagen lämnar delårsapporter för september-kvartalet denna vecka och de väntas rapportera ännu större obligationsförluster för detta kvartal.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt