Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyst

Analyst Group ser en fördubbling i Blick Global, nya förvärv kan bli värdedrivare för aktien

Analyst Group värderar adtechbolaget Blick Global till 0,37 kronor per aktie under basscenariot i senaste analysen. Det ger en uppsida på 100 procent jämfört med var aktien handlas för närvarande.

Blick har nyligen förvärvat Oregon Main Interactive vilket öppnar för ett nytt affärsben enligt Analyst Group samt håller på att genomföra en fullt garanterad nyemission på cirka 21 miljoner kronor. Den gör Blick skuldfritt och möjliggör nya förvärv.

”Vi bedömer det som sannolikt att nästa förvärv kan komma att ske någon gång under de närmaste kvartalen, vilket skulle kunna utgöra en potentiellt stark värdedrivare i aktien”, skriver Analyst Group.

I analysen påpekas det också att Blick erbjuder en attraktiv risk/avkastning-ratio beaktat marknadsvärdet baserat på den förväntade nettoomsättningen 2023. P/S-talet blir 1,0 gånger samtidigt som rörelsemarginalen väntas bli högre. Detta lämnar utrymme för en uppvärdering, enligt Analyst Group.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt