Avensia ökar omsättningen under tredje kvartalet, föreslår utdelning om 0,28 kronor per aktie

Nyhet

Avensia ökar omsättningen under tredje kvartalet, föreslår utdelning om 0,28 kronor per aktie

IT-bolaget Avensia redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade. Styrelsen föreslår att dela ut vårens uppskjutna utdelning om 0,28 kronor per aktie

Omsättningen steg 4,8 procent till 63,9 miljoner kronor (61).

Rörelseresultatet blev 0,2 miljoner kronor (2,2), med en rörelsemarginal på 0,3 procent (3,6).

Resultatet före skatt var 0 miljoner kronor (2).

Resultatet efter skatt blev -0,9 miljoner kronor (9). Det sägs bland annat ha blivit kortsiktigt påverkat av en accelerering i rekryteringen av nya medarbetare.

"Utöver rekrytering handlade perioden huvudsakligen om att fortsätta hjälpa våra kunder att hantera de ändrade marknadsförutsättningar som den globala coronapandemin medfört. Successivt under kvartalet märkte sen ökad framtidstro och investerings vilja från både nya och befintliga kunder [...], säger bolagets vd Niklas Johnsson.

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,02).

Gällande framtidsutsikter tror bolaget att efterfrågan för deras marknader är strukturellt ökande och att dem, på lång sikt, kommer att bli förstärkta i spåren av covid-19. På kort och medellång sikt kan efterfrågan dock påverkas negativt.

Kassan uppgick vid slutet av perioden till 47 miljoner kronor, eller cirka 10 procent av bolagets börsvärde.

Avensia, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning63,961
Rörelseresultat0,22,2
Rörelsemarginal0,3%3,6%
Resultat före skatt02
Nettoresultat-0,99
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,02

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Avensia

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Avensia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev