Barrick Golds omsättning minskar och resultat bättre än väntat, guidning under estimat

Nyhet

{newsItem.title}

Barrick Golds omsättning minskar och resultat bättre än väntat, guidning under estimat

Gruvjätten Barrick Gold redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Justerat resultat per aktie var högre än väntat.

Omsättningen sjönk 7,4 procent till 3 279 miljoner dollar (3 540).

Justerat resultat per aktie blev 0,35 dollar (0,17), vilket är 12,9 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,31.

Guldproduktionen uppgick till 1,21 miljoner uns, i linje med estimaten om 1,21.

Barrick Gold guidar även för en guldproduktion under 2021 som ska uppgå till 4,4-4,7 miljoner uns, vilket är under analytikernas estimat om 4,77 miljoner.

Anläggningsinvesteringar förväntas uppgå till mellan 1,8 till 2,1 miljarder dollar.

Fritt kassaflöde uppgick till 1,09 miljarder dollar, analytikerkonsensus låg på 824,4 miljoner dollar.

Barrick Gold, MUSDQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning3 2793 540-7,4%
Resultat per aktie, justerat, USD0,350,3112,9%0,17105,9%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005AB93-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Barrick Gold

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Barrick Gold

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev