Nyhet

Bayer

Bayer stöttar Curevac med vaccinproduktion

Tyska life science-bolaget Bayer utvärderar om bolaget kan hjälpa Curevac att producera bolagets experimentella covid-19-vaccin. Detta efter att flera länder rapporterar om dålig tillgång på vacciner på grund av för låg produktionskapacitet, rapporterar Reuters.

"Med vårt produktionsnätverk i Tyskland och i USA skulle vi i princip kunna producera vaccin i större kvantiteter", sade Werner Baumann, vd på Bayer, till Welt am Sonntag enligt Reuters.

Curevacs vaccin utvecklas fortfarande i sena kliniska studier och är ännu inte godkänt.

Under fredagen meddelade Pfizer att de tillfälligt drar ned på produktionen av sitt coronavaccin för att ställa om inför en högre produktionskapacitet.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-curevac-bayer/bayer-aims-to-help-curevac-with-covid-19-vaccine-output-says-ceo-idUSL1N2JS08A

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bayer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt